Stresul poate provoca pierderea părului?

Stresul poate provoca pierderea părului?
Stresul și căderea părului pot merge mână în mână. După cum s-a dovedit, stresul - pe termen scurt sau prelungit - se poate manifesta în multe moduri fizice în corp. La fel cum stresul vă poate afecta corpul, acesta vă poate afecta și părul sub formă de cădere a părului.

Care este legătura dintre stres și căderea părului?

Există mai mulți factori care contribuie la pierderea părului din cauza stresului. În primul rând, stresul provoacă strângerea mușchilor și asta include mușchii scalpului. Acei mușchi minusculi care sunt atașați de foliculii de păr se pot contracta de asemenea. Iar atunci când acești mușchi se contractă, ei pot încetini creșterea părului. După un timp, unele dintre aceste fire de păr pot cădea. De asemenea, se crede că stresul poate agrava alte forme de cădere a părului, cum ar fi alopecia și tricotilomania.

Rețineți că pierderea părului poate avea multe cauze. Dacă bănuiți că suferiți de căderea părului din cauza stresului, discutați cu medicul dumneavoastră.

Vestea bună este că pierderea părului din cauza  stresului nu trebuie să fie permanentă. Găsirea unor diete sănătoase pentru a reduce nivelul general de stres vă poate pune foliculii de păr într-o stare mai bună și vă poate îmbunătăți starea generală de sănătate.

Desigur, nu există o modalitate singulară de a reduce stresul; fiecare persoană trebuie să-și găsească propriile metode și tehnici. Gândiți-vă la o activitate care vă face să vă simțiți calm și fericit și puneți deoparte timp pentru asta cât mai des. Aveți nevoie de câteva idei? Iată câteva sugestii:

  • Faceți exerciții fizice
  • Practicați yoga sau meditație
  • Implicați-vă în activități creative precum scrisul și pictura
  • Citiți cărți sau ascultați muzică liniștitoare
  • Faceți o baie fierbinte sau duș

O tehnică de reducere a stresului de evidențiat aici este masajul, deoarece beneficiile merg mult mai adânc decât simpla relaxare. Gândiți-vă la mușchii strânși din zona  gâtului, umeri și chiar scalp. Ați fost vreodată la salon și ați primit un masaj relaxant pentru cap împreună cu șamponul dvs.? (Dacă nu, vă rugăm să încercați, deoarece vă va oferi relaxare instantanee!)

Nu numai că masajul scalpului vă va relaxa și vă va scăpa de stres, dar îi încurajează pe acești mușchi tensionați ai scalpului să se slăbească. Mușchii mai slabi înseamnă mai mult flux de sânge la nivelul scalpului, care hrănește foliculii de păr și ajută la creșterea părului! Și nu este necesar să rezervați un masaj profesional pentru scalp pentru a primi beneficiile. Efectuarea unui scurt masaj pe propriul scalp poate fi la fel de relaxantă.

Pe scurt, dacă vă reduceți nivelul de stres, pierderea părului ar putea fi inversată sau cel puțin redusă. Dacă căderea părului este într-adevăr legată de stress, dar poate fi nevoie de ceva timp pentru a vedea rezultatele.

Între timp, Toppik Hair Building Fibers este o opțiune excelentă pentru deghizarea căderii părului din cauza stresului. Nanofibrele de păr Toppik sunt fabricate din fibre încărcate static care se agață de firele tale existente, creând instantaneu aspectul de păr mai gros și mai complet. Și întrucât se amestecă nedetectabil cu părul tău existent, nimeni nu-ți va cunoaște secretul! Dar vor observa cu siguranță cât de grozav arată părul tău. Mulți constată că efectul căderii părului asupra aspectului lor le amplifică sentimentele de stres, ceea ce agravează și mai mult situația. Dacă acesta este cazul pentru tine, Toppik poate aduce o ușurare.

Dacă vă confruntați cu căderea părului pe baza stresului, nu este nevoie să îl lăsați să vă îngrijoreze. Când găsiți tehnicile de reducere a stresului, care funcționează cel mai bine pentru dvs., veți fi mai fericit și mai calm.

Related products

(167)
135,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...

(10)
75,00 RON
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...
Fibre pentru păr rar Toppik 27g, pudră, pentru mascarea părului rar și subțire
Top Favorite

(96)
215,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...

(10)
85,00 RON
Acest aplicator de tip spray te ajută să aplici mai uşor, uniform şi cu mai multă precizie nanofibrele Toppik. Este compatibil cu flacoanele de Toppik Fibers 12g şi 27g. În pachet primeşti gratuit şi un Hairliner,...
Știai că?
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×