PIERDEREA PĂRULUI ȘI SENSIBILIZARE LA STRES

PIERDEREA PĂRULUI ȘI SENSIBILIZARE LA STRES
Stres. Am trecut cu toții prin asta. Mai ales în perioade ca acestea, în care am fost nevoiți să ne schimbăm și să ne adaptăm la noi moduri de viață. Moduri care nu ne fac neapărat să ne simțim confortabil. Și cum stresul afectează sănătatea noastră emoțională și fizică până la punctul în care unele dintre funcțiile noastre normale ale corpului - cum ar fi creșterea părului - devin afectate.

Ciclul de creștere a părului.
Înainte să vorbim despre căderea părului și stres. Cum este un ciclu normal de creștere a părului? Și cum îl afectează de fapt stresul? Există patru etape principale sau faze ale ciclului de creștere a părului: faza Anagen, faza Catagen, faza Telogen și faza Exagen.

Faza Anagen sau faza de creștere este atunci când părul crește activ și viguros din rădăcină.
Urmează faza Catagen sau faza de tranziție, atunci când părul tău încetează să mai crească și foliculul începe să se detașeze de aportul de sânge.
Și, în cele din urmă, faza Telogen, sau faza de odihnă, este de obicei atunci când cade părul vechi, astfel încât părul nou să poată începe să crească.
Fiecare dintre foliculii de păr este independent și trece prin aceste trei faze în momente diferite. Dar când hormonul de stres al corpului, cortizolul, crește, poate forța foliculii să intre mai devreme în faza de vărsare. Atunci începeți să observați păr la duș, în peria de păr sau pe pernă.
Dacă acesta este cazul dvs. și sunteți îngrijorat de căderea părului legată de stres, ce puteți face?
5 pași conștienți pentru a face față stresului
Ori de câte ori apare ceva stresant, tindem să ne distragem atenția și să ignorăm. Credem că, evitându-l, va dispărea. Și acolo facem o mare greșeală. Oricare ar fi emoția, dacă nu îți permiți să o simți cu adevărat, nu va dispărea. În schimb, se va aduna în interior și va încerca să găsească o cale de ieșire.

Aici începe să vă afecteze sănătatea generală. Corpul tău va încerca întotdeauna să găsească o modalitate de a scăpa de toxinele de care nu avea voie să scape în momentul în care au apărut prima dată. Așadar, data viitoare când apare o emoție stresantă sau dureroasă, încearcă să faci acești 5 pași simpli:

1. STOP

Nu mai gândiți și vă opriți din ceea ce faceți. Nu mai încerca să schimbi sau să treci la o altă emoție. Închideți ochii și respiră adânc.

2. SIMȚI

Întrebați-vă: „Ce simt?” și încearcă să descrii sentimentul. Este ca un șoc, un frig, un foc, o presiune ... nu judeca! Simți doar.

3. NUME

Acum, acest lucru ar putea părea prostesc, dar credeți-ne, nu este. Încercați să numiți acea emoție. Ai mai simțit asta? Simți că îi poți da un nume? Unele emoții comune sunt tristețea, furia, dezamăgirea, anxietatea, frica, frustrarea, nerăbdarea, rușinea, exaltarea, confuzia. Dacă ți se pare greu, caută „Roata emoțiilor” și alege-o pe cea care o descrie cel mai bine.

4. CĂUTARE

Identifică unde simți cel mai mult acea emoție din corpul tău. Este senzația cea mai prezentă în cap, stomac, piept, gât, spate ...?

5. VALIDAȚI

Ultimul și cel mai important pas. Aici vă spuneți că este OK să aveți acea emoție. Este în regulă să simți. Ești om. Tu simti. Și asta este perfect normal. Nu este nimic în neregulă cu tine.

Și, de ce este important să ne validăm?
Pare destul de simplu, nu? Si e. Dar cu acești 5 pași simpli vă permiteți să procesați și să treceți prin emoții stresante. Vă validați. De asemenea, îți calmezi sistemul nervos. Nivelurile de cortizol scad atunci când vă faceți timp să închideți pur și simplu ochii și să respirați. Și asta, prietene, face o diferență gigantică.

Când eram copii, probabil că nu am fost învățați să ne validăm. Emoțiile care au fost văzute ca fiind „negative” nu au fost permise. Tristețea, furia sau chiar plânsul au fost adesea percepute ca „greșite” sau „slabe”.

Și astăzi, în viața noastră adultă, continuăm să ne spunem că aceste sentimente sunt greșite. Deci ne distragem atenția. Cu telefoanele noastre. Sau un meme amuzant. Sau cu tone de muncă. Și atunci când facem acest lucru, încercăm imediat să schimbăm emoția într-una pozitivă ... fără a ne permite să simțim ceea ce trebuie simțit!

Related products

(6)
75,00 RON
Şamponul Toppik curăţă şi hrăneşte firul de păr în profunzime, cu efect sporit de volum. Un singur şampon, fără parabeni sau sulfaţi, pentru toate problemele părului tău.

(10)
75,00 RON
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...

(2)
75,00 RON
Balsamul Toppik cu efect hidratant revitalizează părul deteriorat, subţire sau prea fin, lăsându-l strălucitor, descurcat şi foarte uşor de pieptănat.
PROMO:Fibre pentru păr rar Toppik 27g + Fixativ Fiberhold (118ml)
Top Favorite
Limited special offer

(34)
259,00 RON 280,00 RON -21,00 RON
Pachet promoţional pentru flaconul de Toppik Fibers 27g şi fixativul Fiberhold (118ml).
Știai că?
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×