HAPPY Easter: Iepurașul vine cu reduceri pentru produsele tale favorite! PROFITĂ ACUM

Inchide

Adevărul despre căderea părului la 20 și 30 de ani

Adevărul despre căderea părului la 20 și 30 de ani
Ajutor! Văd semne de chelie la 20 de ani! Credem că pierderea părului este o problemă pentru bătrâni, dar căderea părului afectează oamenii de vârste diferite din mai multe motive ...

O schimbare a hormonilor,  alimentație necorespunzătoare,  stres,  afecțiuni medicale și chiar procedurile cosmetice, precum decolorarea sau permanentul, pot răspunde la întrebarea „De ce mi se subțiază părul?”

Mulți oameni presupun că pierderea părului este o problemă care afectează în primul rând bărbații mai în vârstă, în timp ce există un anumit adevăr, în general, pe măsură ce îmbătrânești rata de creștere a părului încetinește. Însă căderea părului și subțierea acestuia poate afecta bărbați și femei de orice vârstă.

De fapt, se estimează că 40% dintre bărbați vor avea o pierdere vizibilă a părului până la vârsta de 35 de ani, iar aproximativ 40% dintre femei vor avea pierderea vizibilă a părului până la 40 de ani.

Indiferent dacă există sau nu o cură de cădere a părului pentru situația dvs. particulară, puteți descoperi cum să aveți grijă de părul dvs. știind ce să căutați mai devreme, adunând faptele și luând orice măsuri preventive care să contribuie la minimizarea daunelor viitoare. 

Semne ale pierderii timpurii a părului la bărbați și femei

A fi conștient de sănătatea părului și de modul său de creștere este primul pas pentru a trece mai departe de căderea părului.

Întrebați-vă: Există mai multe fire de păr care cad în peria de păr decât în ​​mod normal? Există o cantitate mare de păr pe pernă când te trezești dimineața?

Indiciile vizuale sunt o modalitate excelentă de a determina dacă începeți să pierdeți mai mult păr decât în ​​mod normal.

Pentru bărbați, subțierea părului începe de obicei fie cu o linie de păr în retragere, fie subțierea la coroana capului.


Dacă observați o iritație a scalpului, pielea uscată, pielea roșie sau începeți să vedeți pe pielea scalpului ca apar mici pete de chelie, trebuie să mergeți imediat la medic, pentru a putea evalua situația. Acest tip de cădere a părului poate fi o reacție la altceva. Oricare dintre aceste semne poate provoca îngrijorări serioase, mai ales la o vârstă fragedă.

Pierderea părului: adevărat/fals

Există o mulțime de informații disponibile pe teme de subțierea părului, caderea părului, cure de creștere a părului și altele asemenea. Să luăm un moment pentru a clarifica câteva mituri importante despre căderea părului ...

  • Căderea părului este ereditară.

Adevărat. Căderea părului poate fi ereditară. Căderea părului ereditar se numește alopecie androgenetică sau pentru bărbați, chelie de model masculin, iar pentru femei, chelie de model feminin. Alopecia androgenetică apare atunci când un folicul de păr cade, iar părul care îl înlocuiește este mai subțire și mai fin decât ceea ce a existat anterior. Foliculii de păr continuă să se micșoreze și în cele din urmă părul încetează să crească complet. Cu toate acestea, contrar credinței populare, pierderea ereditară a părului nu este doar moștenită din partea maternă - poate fi transmisă fie din genele mamei, fie din cele ale tatălui -, dar este mai probabil să apară dacă ambii părinți au această problemă.

  • Suprașamponarea provoacă căderea părului.

Fals. Mulți oameni tind să creadă că excesul de șamponare poate cauza pierderea părului, deoarece de multe ori părul nostru cade în mod natural în duș și poate părea că părul cade mai mult decât în ​​mod normal.

  • Testosteronul mai mare este legat de căderea părului.

Oarecum adevărat. Dacă aveți căderi de păr ereditare, ceea ce moșteniți sunt foliculii de păr care au o sensibilitate mai mare la DHT, care este un hormon compus dintr-un singur tip de testosteron. Dacă testosteronul ar fi singura cauză a căderii părului, totuși, tot părul corpului tău ar fi de așteptat să cadă.

  • Expunerea excesivă la soare poate provoca căderea părului.

Fals. Radiațiile ultraviolete nu pot întrerupe crearea foliculilor de păr, dar supraexpunerea poate slăbi foliculii de păr provocând oboseală și ruperea.

Sunteți gata să aflați și mai multe despre subțiarea și pierderea părului? Aceste fapte ar putea să vă surprindă ...

Fapte și cifre privind pierderea părului

S-ar putea să vă simțiți singurii care vă confruntați cu căderea părului, dar după ce analizați statistici, sperăm că veți vedea că aproape toată lumea este afectată de un anumit tip de cădere de păr în viața lor.

Pentru femei, subțierea părului și căderea părului afectează aproximativ una din patru femei, iar 95% dintre cei afectați suferă de alopecie androgenetică. În medie, femeile care se confruntă cu căderea părului au între 25 și 35 de ani.

Acesta este un contrast mare din percepția că subțierea și pierderea părului este legată doar de bărbați și femei mai în vârstă.

Mai mult, 24% dintre femei echivalează cu pierderea părului și pierderea membrelor. Acesta arată cât de profundă pot fi suferința emoțională, în special pentru femei.


Până la vârsta de 35 de ani, 66% dintre bărbații  vor experimenta un anumit tip de cădere a părului, iar până la vârsta de 50 de ani, aproximativ 85% dintre bărbați vor avea părul foarte subțire.

Pentru bărbații cu chelie, 25% vor începe să vadă subțierea părului sau căderea părului înainte de a ajunge la vârsta de 21 de ani.

Aceste cifre demonstrează că pierderea părului nu este doar o problemă pentru bărbații și femeile în vârstă, ci afectează, de fapt, și mulți bărbați și femei de la vârsta de douăzeci și treizeci de ani.

Cu toate acestea,  la varsta de 23-30 de ani corpul tău poate fi mai receptiv la produsele de creștere a părului și leacurile de cădere a părului, deoarece foliculii de păr pot fi în continuare capabili să se redobândească la această vârstă.

În continuare vom analiza diferitele cauze ale căderii părului și de ce s-ar putea întâmpla la o vârstă mai mică ...

Cauze pentru pierderea părului la tineri

Căderea părului se poate întâmpla din tot felul de motive, de exemplu, poate fi legată de dietă, exerciții fizice, boli, stres sau cauze ereditare.

Pentru femeile mai tinere, părul subțire este de obicei rezultatul unei alimentații precare, stres, boli sau medicamentelor contraceptive.

Dietele, pierderea în greutate și nivelul scăzut de fier sunt toate motivele pentru care puteți observa căderea părului sau modificări ale creșterii părului. Asigurați-vă că mâncați alimente sănătoase și faceți exerciții regulate pentru a vă ajuta să evitați acest lucru. O dietă săracă este cel mai ușor lucru de schimbat atunci când vine vorba de prevenirea căderii părului.

Bolile mai frecvente femeilor, cum ar fi bolile tiroidiene, sunt, de asemenea, vinovați care contribuie la căderea părului. Dacă observați alte simptome în afară de subțierea părului, consultați un medic pentru a afla care ar putea fi problema.

Contraceptivele orale pot contribui, de asemenea, la căderea părului. Hormonii contraceptivi care suprimă ovulația pot provoca uneori subțierea părului și căderea părului. Acest lucru este mai probabil să se întâmple dacă aveți alopecie androgenetică.

Căderea părului la bărbații mai tineri este, de obicei, un rezultat al alopeciei androgenetice, dar poate fi, de asemenea, provocată de nutriție și stres.

Bărbații au mai mult DHT (hormonul androgen responsabil pentru căderea părului) decât femeile. Deoarece căderea părului este un rezultat al sensibilității foliculilor de păr la DHT, pierderea părului și căderea părului începe adesea la o etapă anterioară pentru majoritatea bărbaților.

Din nou, o dietă sănătoasă și bine echilibrată, este esențială pentru a ajuta la combaterea problemelor părului. Exercițiile fizice obișnuite și consumul de alcool cu ​​moderație sunt, de asemenea, practicile esențiale de luat în considerare dacă vă confruntați cu pierderea părului la o vârstă fragedă.

În cele din urmă, pierderea părului la orice vârstă poate fi supărătoare, dar poate fi deosebit de stresantă la bărbații și femeile mai tinere care nu se așteptau niciodată să se lupte cu această problemă specială în această etapă din viața lor.

Din fericire, există o mare varietate de cure pentru cădere a părului, de la cele permanente la cele cosmetice, pentru a trata subtierea și căderea părului ...

La Toppik, ne-am făcut datoria noastră să ajutăm oameni ca tine să găsească cea mai bună solutie.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții cosmetice temporare pentru căderea părului, luați în considerare să încercați Nanofibrele Toppik, disponibile în trei dimensiuni și nouă nuanțe care pot fi amestecate pentru a se potrivi cu aproape orice culoare a părului. Puteți să scuturați sau să pulverizați fibrele în părul subțire și să priviți cum părul dvs. este transformat instant. Acesta este cel mai rapid mod de a obține încrederea pe care o aveai odată.

 

Related products

(167)
119,00 RON 135,00 RON -16,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...
Fibre pentru păr rar Toppik 27g, pudră, pentru mascarea părului rar și subțire
Top Favorite

(96)
188,00 RON 215,00 RON -27,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...
Fibre pentru păr rar Toppik 55g, pudră, pentru mascarea părului rar și subțire
Economic

(42)
287,00 RON 335,00 RON -48,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...

(11)
49,00 RON 65,00 RON -16,00 RON
Fixativul Fiberhold Spray a fost special creat pentru a întări legătura dintre nanofibrele Toppik şi firele de păr.Fiind rezistent împotriva ploii, vântului şi transpiraţiei, te vei veţi simţi în siguranţă indiferent...
Știai că?
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×