Împletiturile stimulează creșterea părului?

Împletiturile stimulează creșterea părului?
Se spune din bătrâni că împletirea părului îl ajută să crească. O fi un mit sau o realitate? Coafurile împletite sunt o formă de protecție pentru părul delicat deoarece previne încurcarea acestuia. Dar împletiturile ajută cu adevărat părul să crească? Continuă să citești pentru a afla!

Mit sau realitate: împletiturile stimulează creșterea părului? 

  Cu toții căutăm o soluție rapidă pentru un păr lung și sănătos. Dar, din păcate, împletirea părului nu stimulează creșterea acestuia. Părul tău crește într-un ritm determinat de genetică, în timp ce diferiți factori din stilul de tău din viața de zi cu zi cum ar fi dieta sau nivelul de stres pot provoca subțierea și despicarea vârfurilor. Dar, din păcate, modul în care îți  porți părul nu favorizează creșterea părului.  

 Cu toate acestea, împletiturile pot ajuta la prevenirea despicării vârfurilor deoarece conferă o structură puternică părului. Exact cum frânghia este mai puternică atunci când fibrele din care este compusă sunt adunate într-o “împletitură” la fel și  părul este mai puternic atunci când este împletit.

impletiturile ajuta la cresterea parului toppik blog-min

Împletirea părului reduce, de asemenea, contactul firelor de păr cu hainele, pielea și alți factori care duc la ruperea și despicarea vârfurilor. De exemplu, dacă dormi cu părul împletit este mai puțin probabil să ți se despice vârfurile sau chiar rupe firele de la mișcările din timpul somnului.

În plus, părul împletit nu se încurcă, ceea ce reduce ruperea firelor în urma periajului. Deci, dacă te lupți cu căderea părului din cauza aranjării excesive sau dacă vârfurile despicate îți dau bătăi de cap, purtarea părului în împletituri ar putea să ajute creșterea părului.

impletituri pe dos cu toppik-min

Cu toate acestea, împletiturile prea strânse pot provoca ruperea firelor de păr. Și în timp, împletiturile strânse care se trag pe scalp pot duce la o formă de cădere a părului numită alopecie de tracțiune. Din fericire, această formă de cădere a părului poate fi de obicei inversată dacă faci o pauză de la coafurile strânse, iar între timp, poți ascunde zonele cu păr rar și subțire INSTANT aplicând pe linia părului pudra pentru păr rar Toppik

ÎMPLETITURILE NOASTRE FAVORITE

Dacă doriți să vă păstrați părul fără încurcături și să reduceți ruperea prin frecare, încercați una dintre aceste coafuri împletite!

1. Codițe împletite

Codițele împletite sunt cea mai simplă modalitate de a pășii cu dreptul în minunata lume a împletiturilor. Pentru această coafură se folosește împletitura clasică în trei fire.

doua codite impletite cresterea paruli cu toppik-min

  

Începeți să periați părul uscat pentru a îndepărta toate încurcăturile. Adăugați o cantitate mică din serul densificator Toppik la rădăcină și periați pentru a distribui uniform. Acest ser densificator face părul mai des conferindu-i volum și strălucire, fără a îngreuna sau a îngrășa părul.

 Realizează o cărare pe mijloc și separă părul în două secțiuni. Începând de la o secțiune, crează trei șuvițe de dimensiuni egale. Traversează șuvița din stânga peste mijloc, apoi traversează șuvița din dreaptă peste mijloc.   

Repetă până când tot părul a fost împletit, apoi fixează cu un elastic de prins părul. Împleteste cealalta parte în același mod până obții 2 cozi împletite egale ca mărime! 

2. Coroana împletită 

 Această coafură împletită este perfectă pentru o ocazie mai formală, dar și pentru creșterea părului. Începe să modelezi părul în 2 codițe împletite. Apoi înfășoară fiecare împletitură în jurul capului și fixeaz-o cu agrafe pentru a o ține la loc. Nu-i așa că a fost simplu? 

coroana impletita cu toppik blog-min

3. Împletitura franțuzească
După ce stăpânești împletitura clasică în trei fire, poți trece la o împletitură franțuzească (sau pe dos). În tutorialul de mai jos Florina Popa ne arată cum putem realiza faimoasa împletitură pe dos! Împărțim părul și de această dată în două părți egale și începem dintr-o parte. Mai apoi secționăm în 3 părți egale și împletim invers decât la împletitura normală (pe dos). Pe parcurs ce împletim adăugăm noi fire de păr și continuăm să împletim până obținem lungimea de împletitură dorită.




Sfat
: Pentru a acoperi golurile utilizează fibre de păr Toppik împreună cu hairlinerul și aplicator de tip spray, acordând o atenție deosebită liniei părului. Apoi aplică fixativul Toppik FiberHold Spray pentru a fixa totul la locul său și a te bucura de o coafură perfectă de durată!

În timp ce acest stil de împletituri este mai dificil de obținut din prima, reține că practica este mama învățăturii! După ce obții împletirea franțuzească, poți trece la tehnici mai avansate, cum ar fi împletiturile olandeze. Care este coafura ta împletită preferată pentru creșterea părului? Scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Related products

(166)
135,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...

(11)
65,00 RON
Fixativul Fiberhold Spray a fost special creat pentru a întări legătura dintre nanofibrele Toppik şi firele de păr.Fiind rezistent împotriva ploii, vântului şi transpiraţiei, te vei veţi simţi în siguranţă indiferent...

(10)
75,00 RON
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...

(4)
95,00 RON
Acest produs fantastic are duble beneficii: creează instant aspectul de păr voluminos dar funcționează și ca un șampon uscat, ce absoarbe uleiurile în exces și lasă părul curat și sănătos. Este foarte practic, poate...
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×