Hello Summer: pregătește-ți look-ul de vacanță. 🌴⛱️

Cauze și remedii pentru părul rar și subțire

Pe măsură ce îmbătrânim, este firesc ca părul să își piardă puterea și volumul. În acest articol, ne uităm la cauzele răririi părului, precum și la unele dintre tratamentele și remediile pe care le putem face chiar din confortul casei noastre.

Cauze și remedii pentru părul rar și subțire - căderea părului

Pe măsură ce îmbătrânim, părul nostru poate să înceapă să piardă din volum și grosime. În unele cazuri, rărirea părului este legată de dietă, deficiențe de nutrienți sau de căderea ereditară a părului.

În cele mai multe cazuri, rărirea părului nu este legată de problemele generale de sănătate. Cu toate acestea, poate să ne afecteze sănătatea mintală și stima de sine.

Totuși, putem încerca mai multe tratamente și remedii, ce le putem face acasă, pentru a crește densitatea și grosimea firului de păr. Continuă să citești pentru a afla mai multe.

Cauzele căderii părului

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, părul lor poate începe în mod natural să-și piardă volumul și putere. Zilnic, se pot pierde aproximativ 50-100 de fire de păr, ca urmare a ciclului normal de creștere al foliculului pilos. Când pierderea părului este mai mare (peste 150 de fire de păr), este importanta vizita la medicul dermatolog pentru aflarea cauzei și prescrierea tratamentului adecvat.

Sursa: Regina Maria

căderea părului la femei

Cu timpul, totuși, unii foliculi nu mai produc păr, iar firele devin mai fine. De asemenea, părul începe să-și piardă culoarea.

Dacă o persoană observă o rărire semnificativă a părului sau apariția unor goluri fără păr, este posibil să se confrunte cu alopecie. Specialiștii ne spun totuși că putem opri sau trata majoritatea cauzelor căderii părului.

Următoarele secțiuni analizează posibilele cauze ale răririi părului.

Alopecie androgenică

Chelie de tip masculin și chelie de tip feminin sunt numite împreună alopecie androgenetică. Genele și hormonii provoacă alopecie androgenetică.

Alopecia androgenetică este o cauză frecventă a căderii părului. Afectează milioane de bărbați și femei din întreaga lume. Probabilitatea de a experimenta alopecie androgenetică crește odată cu vârsta. Deși poate afecta adolescenții, peste jumătate dintre bărbații cu vârsta de 50 de ani au experimentat un anumit grad de cădere a părului. Cel mai probabil este să afecteze femeile la menopauză.

Adesea, persoanele care au alopecie androgenetică au membri ai familiei cu aceeași afecțiune. La bărbați, subțierea părului tinde să apară de la linia părului până la partea din spate a capului. La femei, tinde să afecteze coroana capului.

Alopecia areata

Alopecia areata este o afecțiune care provoacă căderea părului sub forma unor goluri pe scalp. De asemenea, poate afecta sprâncenele, barba și alte zone în care este prezent părul. Apare adesea în copilărie. Genele și factorii de mediu sunt cauzele principale.

În alopecia areata, foliculii de păr sunt încă în viață, iar părul poate să recrească. Medicii pot trata alopecia areata. Apelează la un dermatolog să vezi ce opțiuni de tratament sunt valabile pentru tine dacă crezi că suferi de această afecțiune.

Alopecie areată

Dietă

Organismul are nevoie de nutrienți pentru a crea noi fire de păr și pentru a menține foliculii de păr sănătoși. Proteinele sunt o componentă esențială a părului. Micronutrienții, care includ vitamine și mineralele, joacă un rol cheie în ciclul de creștere a părului

Malnutriția și deficiențele de vitamine pot provoca căderea părului. Consumul unei diete sănătoase și variate poate ajuta la promovarea creșterii continue a unui păr puternic și sănătos.

O dietă nutritivă poate preveni și următoarele semne de păr deteriorat:

  • fire de păr fragile
  • un aspect fără volum
  • uscarea firelor
  • mătreață

Deficit de vitamina D

Vitamina D stimulează foliculii de păr, ajutând la creșterea părului. Atunci când o persoană nu primește suficientă vitamina D, poate experimenta căderea părului, alături de alte simptome.

Un deficit de vitamina D poate fi, de asemenea, legat de alopecia areata, o afecțiune autoimună care provoacă căderea masivă a părului .

Aflați mai multe despre deficiența de vitamina D și căderea părului aici.

Stres

După o perioadă mai stresantă, putem observa că părul nostru se simte mai rar decât de obicei. Acesta se numește efluviu telogen. Când stresul provoacă rărirea părului, părul își revine la volumul normal odată ce situația stresantă începe să treacă.

Profesioniștii din domeniul sănătății vă pot ajuta să gestionați momentele semnificative de stres. Comunicarea și terapiile comportamentale pot ajuta. Puteți încerca, de asemenea, remedii naturale pentru a face față stresului și anxietății. Dacă vrei să afli mai multe despre legătura dintre stres și căderea părului îți recomandăm acest articol.

Sarcina

Putem observa o pierdere a părului în timpul sarcinii sau după naștere. De obicei, părul crește din nou fără niciun tratament. Dacă și tu te confrunți cu căderea părului post-partum poți afla mai multe despre cum să o gestionezi aici.

căderea părului după sarcină

Tratamente pentru păr rar și subțire

Poți încerca să iei medicamente pe bază de prescripție medicală pentru a trata căderea părului. Pe piață există două medicamente prescrise pentru tratarea alopeciei androgenetice: minoxidil și finasteride.

Minoxidil

Minoxidil vine în tratamente de 2% și 5%. Produsul se aplică direct pe zonele de păr cu probleme. Acesta este un tratament sigur și eficient pentru alopecia androgenetică.

Este nevoie de 6-12 luni pentru ca rezultatele să se vadă. Cu toate acestea, persoanele care iau minoxidil vor trebui să continue să-l ia permanent, sau căderea părului va reapărea.

Efectele secundare ale administrării de minoxidil pot include:

  • dermatita de contact
  • iritație de piele
  • creșterea excesivă a părului

Finasterida

Finasterida (Propecia) este un medicament cu administrare pe cale orală. Persoanele care se confruntă cu căderea părului iau 1 miligram pe zi. Acesta este un medicament pe bază de rețetă pentru bărbații care au încercat deja minoxidil, dar nu a avut succes pentru ei.

Efectele secundare ale luării finasteridei pot include:

  • disfuncție erectilă
  • scăderea libidoului
  • ginecomastie sau creșterea țesutului mamar

Consumul de ouă poate stimula creșterea părului.

Poți încerca, de asemenea, o serie de remedii făcute acasă pentru a stimula creșterea părului. Cu toate acestea, nu toate rețetele făcute acasă au la bază cercetări științifice. Din acest motiv, ar trebui să discuți cu un medic înainte de a încerca orice remediu nou pentru a stopa căderea părului și a stimula creșterea.

Studiile asupra tratamentelor naturiste sunt numeroase și sunt promițătoare. Cu toate acestea, remediile pe bază de plante nu au în prezent aprobarea FDA și sunt necesare mai multe cercetări pentru a le confirma beneficiile.

În următoarele rânduri ne propunem să analizăm remediile naturiste, făcute acasă pe care le poți încerca ca să stopezi căderea părului și să stimulezi creșterea lui.

Consumă alimente sănătoase pentru păr

Dieta joacă un rol important în puterea și sănătatea părului tău. Proteinele, grăsimile și anumite vitamine și minerale sunt deosebit de importante pentru sănătatea părului.

Oamenii pot observa îmbunătățiri în stimularea creșterii părului atunci când cresc cantitatea de anumite alimente din dieta lor.

Alimente care pot stimula creșterea părului includ:

Ouă: Acestea conțin proteine, care sunt esențiale pentru creșterea părului. Conțin și ele biotina, o vitamina B care poate stimula creșterea părului, deși rezultatele cercetărilor sunt mixte.

Nuci braziliene: acestea sunt o sursă de seleniu, un mineral care poate îmbunătăți sănătatea părului.

Pește gras: Aceasta este o sursă bună de Omega 3, care poate stimula și creșterea părului.

Nuci: Acestea conțin și omega-3.

Creșteți aportul de vitamina D

Deficiențele de vitamina D pot contribui la căderea părului. Abordarea acestei deficiențe ar putea reduce căderea părului.

Oamenii obțin cea mai mare parte a vitaminei D din expunerea la lumina soarelui și din dieta lor.

Alimentele bogate în vitamina D includ:

  • pește gras
  • ficat de vita
  • brânză
  • gălbenușuri de ou
  • ciuperci
  • alimente fortificate, cum ar fi laptele, cerealele și sucuri

Încearcă uleiurile esențiale

Unii oameni folosesc uleiuri esențiale pentru a stimula creșterea părului. S-au făcut puține cercetări cu privire la cât de eficiente pot fi aceste uleiuri, dar este puțin probabil să fie dăunătoare. Dacă și tu vrei să încerci o masca cu uleiuri esențiale, ar trebui să pui doar câteva picături în alte uleiuri, cum ar fi ulei de cocos, uleiul de dovleac sau ulei de jojoba pentru a evita iritația scalpului. În cele ce urmează vă vom prezenta câteva uleiuri pe care le poți încerca pentru a stimula creșterea părului.

Ulei de rozmarin

Unele studii pe animale au sugerat că uleiul de rozmarin poate crește fluxul de sânge și, prin urmare, ar putea îmbunătăți sănătatea scalpului. Un scalp sănătos este important pentru creșterea sănătoasă a părului.

Un studiu din 2015 a comparat uleiul de rozmarin cu minoxidil 2%. După 6 luni, participanții care aplicau ulei de rozmarin și cei care aplicau minoxidil topic au experimentat o creștere semnificativă a părului.

Ulei de mentă

De asemenea, capabil să stimuleze circulația sângelui, uleiul de mentă s-a dovedit promițător ca tratament pentru rărirea părului.

Într-un Studiu din 2014, oamenii de știință au descoperit că, în comparație cu tratamentele care folosesc apă sărată, ulei de jojoba și minoxidil 3%, cele care folosesc ulei de mentă au dus la cea mai mare creștere a părului în decurs de 4 săptămâni.

Ei au măsurat creșterea părului prin evaluarea utilizând grosimea părului, numărul foliculilor și adâncimea foliculilor.

Alte uleiuri

Unii oameni folosesc și următoarele uleiuri pentru creșterea parului:

  • lemn de cedru
  • ulei de lavanda
  • ulei de tulsi
  • ulei de cimbru

Masajul scalpului

Masarea scalpului poate ajuta la promovarea fluxului sanguin. Acest lucru, la rândul său, poate încuraja părul să crească. Efectuarea unui masaj delicat al scalpului folosind uleiuri esențiale ar putea oferi beneficii suplimentare.

Alte remedii naturiste

Potrivit unui studiu de remedii alternative pentru alopecie, următoarele remedii ar putea ajuta și la creșterea părului:

  • capsaicina, un compus prezent în ardeiul iute roșu
  • ginseng, o plantă cu utilizare tradițională ca remediu împotriva căderii părului
  • gel de usturoi, datorită proprietăților sale antimicrobiene și antiinflamatorii
  • sucul de ceapă poate stimula foliculii de păr
  • procianidină, o clasă de flavonoide antioxidanti prezenti în mere,scorţişoară, și struguri
  • cofeina, care poate promova proliferarea celulară și creșterea părului

Autorii studiului sugerează, de asemenea, să încercați următoarele practici de medicină alternativă, deoarece acestea pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății:

  • acupunctura
  • hipnoterapie
  • psihoterapie

Maschează părul rar și subțire INSTANT cu Toppik

Cu toate că există diferite remedii ce pot stopa căderea părului și stimula creșterea lui, până să se vadă rezultatele poate dura mai mult timp. Până aștepți să vezi rezultatele tratamentelor îți recomandăm să încerci soluția noastră. Dacă ai părul rar și subțire atunci acest produs este pentru tine.

Toppik  este o soluție ușoară care îți redă un aspect de păr vizibil mai des, instantaneu. Doar două pulverizări rapide transformă instant părul subțire, ca tu să te bucuri de un păr perfect, oricând, oriunde. Folosit de stiliști, vedete și mulți alții care trebuie să-și mascheze zonele cu păr rar și subțire.

Toppik este fabricat din proteină colorată de cheratina care este încărcată static în mod natural. Încărcarea statică face ca nanofibrele toppik să se lipească de propriul păr pentru a-l face să pară mai des, fără a-l încărca sau a-l face lipicios. Toppik te poate ajuta să acoperi cu ușurință zonele cu păr rar și subțire!

Acest produs nu este disponibil în nicio farmacie sau magazin universal - este disponibil doar aici!

Diagnostic

Medicii pot diagnostica adesea cauza răririi părului din dieta unei persoane, afecțiunile medicale preexistente și istoricul familial.

Aceștia ar putea să te întrebe despre:

  • dieta ta actuală
  • orice afecțiuni medicale preexistente
  • un istoric familial de rărire a părului
  • un istoric familial de afecțiuni medicale care pot provoca rărirea părului

Un medic poate trimite mostre de păr sau scalp la un laborator pentru teste suplimentare. În unele cazuri, aceștia pot comanda analize de sânge pentru a exclude afecțiunile autoimune.

Când să vezi un medic

În cele mai multe cazuri, rărirea părului nu este legată de probleme generale de sănătate. Dacă ești îngrijorat/ă de căderea părului sau dacă aceasta îți afectează bunăstarea psihică, poți consulta un medic dermatolog.

Dacă ai constatat că pierzi mult păr fără o cauză cunoscută, ar trebui să consulți medicul. Acest lucru este deosebit de important dacă ai făcut recent modificări în alimentație sau ai început să iei suplimente.

Medicul de familie îți poate recomanda să consulți un specialist în piele sau un dermatolog, pentru a determina cele mai bune modalități de a trata părul rărit.

Pe scurt

Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, este firesc ca părul să își piardă puterea și volumul. În multe cazuri, oamenii își pot îmbunătăți puterea și sănătatea generală a părului folosind tratamente și remedii făcute în casă.

Utilizarea medicamentelor pe bază de prescripție medicală, a tratamentelor topice și a remediilor naturale poate ajuta la prevenirea sau încetinirea căderii părului. În unele cazuri, tratarea unei afecțiuni de bază va rezolva căderea părului. Dacă însă nu dorești să aștepți până ce își fac efectul remediile încercate poți folosi produsul Toppik pentru un păr vizibil mai des INSTANT până la prima șamponare.

S-ar putea să-ți placă aceste produse:

S-ar putea să îți placă:

Lasă un comentariu

Whatsapp Logo