
Îți cunoști textura părului? Dacă nu, e timpul să o afli. Dacă dorești să ai un păr splendid, cu puțin efort, prima dată trebuie să înțelegi care este textura părului tău. Cunoscându-ți părul vei putea să alegi produse care vor funcționa cu adevărat pentru tine și te va ajuta să alegi o tunsoare care să te pună în valoare. Asta înseamnă mai puțin timp pentru aranjat și vei folosi din ce în ce mai puțin placa, ondulatorul sau orice alt aparat ce în timp deteriorează părul.
Ești gata să descoperi care e textura părului tău? Continua să citești!

Textura rădăcinilor părului
Te-ai întrebat vreodată de ce unii au părul creț și unii au părul drept? Oamenii de știință cred că părul creț este determinat de numărul de legături disulfidice dintre proteinele care alcătuiesc firul de păr. Părul drept are mai puține legături disulfidice, în timp ce părul creț are mai multe.
Firele de păr sunt alcătuite din proteine de cheratină, construite din aminoacid cisteină, care conține atomi de sulf. Atunci când atomii de sulf din cisteină se împerechează, ele formează o legătură disulfidică. Ca legătura dintre atomii de sulf, ei iau proteinele din jur, astfel că firul de păr se curbează. Multe legături disulfidice forțează părul să formeze bucle.
Părul creț este cauzat de forma foliculilor de păr. Foliculele rotunde de păr nu permit multe legături de disulfură, rezultând în părul drept. Pe de altă parte, foliculii de păr drept determină creșterea părului creț. Cu cât foliculul este mai drept, cu atât sunt mai multe legături disulfidice în firul de păr, iar părul este mai creț.
Forma foliculară a părului este genetică. Dacă părinții tăi au păr creț, este posibil să ai și tu părul creț.

Cum se clasifică tipurile de păr
Există multe modalități de a clasifica texturile părului, dar cel mai popular este sistemul de tipare a părului Andre Walker. Andre Walker a creat sistemul în anii 1990 pentru a-și comercializa propriile produse de îngrijire a părului, dar de atunci a devenit sistemul cel mai larg adoptat pentru a clasifica o mare varietate de texturi. Vom folosi o versiune simplificată a acestui sistem pentru a discuta texturile părului aici, dar rețineți că există multe alte modalități de a clasifica tipurile de păr.
Pentru a descoperi care este tipul tău de păr, spală mai întâi părul și lăsă-l să se usuce liber fără a adăuga niciun produs în el. Apoi, citește mai departe pentru a afla care dintre următoarele descrieri îi se potrivește cel mai bine părului tău!
Tipul 1: Părul drept
Părul drept este strălucitor și se poate vedea cum reflectă lumina prin el. Acesta poate să fie foarte puțin ondulat către deloc. Părul drept este cel mai rezistent dintre tipurile de păr, dar, în general, este și cel mai greu de ondulat.
Pentru a contracara tendința părului drept de a cădea și lipsa generală a volumului, utilizați un șampon și un balsam pentru volum, cum ar fi șamponul și balsamul Toppik. Aceste produse vor curăța și hidrata părul fără să îl încarce.
Părul drept este, de asemenea, predispus să se îngrașe mai repede, deoarece sebumul de pe scalp poate călători mai ușor pe părul drept. Din acest motiv, vă recomandăm să utilizați un șampon uscat, cum ar fi Toppik Root Volumizing Spray, pentru a absorbi uleiul excesiv între spălări.
Coafurile drepte funcționează bine pentru femeile cu păr fin, drept. În timp ce tunsorile în scări sunt cele mai bine pentru a adăuga volum părului subțire și drept.
Tipul 2: Părul ondulat
Tipurile de păr ondulat au bucle și curbe nedefinite, asemenea valurilor. Acest tip de păr poate fi îndreptat sau ondulat cu ușurință, dar poate fi foarte predispus la electrizare. Pe de alta parte, acest tip de păr poate fi lipsit de volum, deoarece devine mai greu și astfel, mai apropiat de scalp. Pentru a controla electrizarea fără a afecta volumul părului, utilizați un ser atunci când îl aranjați ca Toppik Hair Fattener Advanced Serum.
O tunsoare scurtă are tendința de a face să pară mai creț. Deci, atât pentru femei cât și pentru bărbați, dacă doriți bucle mai relaxate, optați pentru tunsori mai lungi.

Tipul 3: Părul creț
Părul creț are o formă mai pronunțată de "S" și curbe bine definite. Este mai predispus la uscare și deteriorare, deci necesită o atenție mai specială pentru a preveni deteriorarea vârfurilor. Pentru a controla electrizarea și a-i da un luciu părului creț, aplicați o cantitate mică de ser Toppik, prin părul umed, apoi aranjați normal părul. Ca părul ondulat, părul creț va deveni chiar mai ondulat când este la o lungime mai scurtă.
Tipul 4: Părul cârlionțat
Tipurile de păr în această formă au un aspect zig-zag, pot fi drepte pe alocuri și puțin ondulate în unele zone. Acest tip de păr este cel mai fragil și cel mai predispus la deteriorări. Deci, este nevoie de o mulțime de suplimente pentru a minimiza ruperea și a permite să crească în lungime.
Acest tip de păr are nevoie de foarte multă hidratare pentru a rămâne sănătos, astfel folosiți o mască de păr de înaltă calitate, sau uleiuri de păr bogate, pentru o utilizare regulată (cel puțin săptămânal). Vârfurile părului sunt în mod special predispuse la subțiere și rupere. utilizați nanofibrele de păr Toppik pentru a umple zonele cu păr rar sau pentru a acoperi zona unde este cărarea deoarece aceasta este mai predominantă la persoanele cu acest tip de păr. Părul cârlionțat este foarte versatil și poate fi purtat în nenumărate moduri, cum ar fi împletiturile sau cocurile. Experimentați diverse tipuri de coafuri și alegeți-o pe cea care vi se potrivește cel mai bine.