Cauze și remedii naturale pentru rărirea și căderea părului

Cauze și remedii naturale pentru rărirea și căderea părului
De ce cade părul? Căderea părului are multe cauze. Ceea ce cauzează căderea părului poate determina dacă părul:

• cade treptat sau brusc;
• se subțiază;
• Se poate regenera singur;
• necesită tratament pentru a crește;
• necesită tratament imediat, pentru a preveni pierderea permanentă a acestuia.

Alopecia cauzată de înaintarea în vârstă este o afecțiune care apare în mod natural, în care părul se subțiază treptat, odată cu trecerea anilor. Mai mulți foliculi de păr intră în faza de repaus, iar firele de păr rămase devin mai scurte și mai puține la număr. La un moment dat, foliculii de păr încetează să mai producă fire de păr, ceea ce înseamnă că scalpul va deveni din ce în ce mai vizibil. De asemenea, părul începe să-și piardă culoarea naturală. În cazul femeilor, linia părului începe în mod natural să se retragă.

Ce se poate face? Prevenția și tratamentul rapid pot stopa acest proces sau îl încetinesc suficient încât să nu te mai deranjeze. Acum este timpul să investești în tratamente pentru regenerarea părului și în produse de îngrijire a părului. Dacă-ți dorești un produs care să-ți ajute părul să pară mai gros și mai des, încearcă șamponul densificator și balsamul.

Alopecia androgenică sau căderea ereditară a părului este o afecțiune genetică, care poate afecta atât bărbații, cât și femeile. Bărbații cu această afecțiune, numită chelie masculină, pot începe să sufere din cauza căderii părului încă de la vârsta adolescenței sau de la 20 de ani. Aceasta se caracterizează printr-o linie de păr care se retrage din ce în ce mai mult și dispariția treptată a părului din zona scalpului frontal. Femeile cu această afecțiune, numită chelie feminină, nu se confruntă cu o subțiere vizibilă până la 40 de ani sau chiar mai târziu. Femeile observă o rărire generală, instalată pe întregul scalp.

Această afecțiune se moștenește genetic și provoacă micșorarea foliculilor de păr și, în cele din urmă, oprirea creșterii părului.

Ce se poate face? Tratamentele pot ajuta la stoparea sau încetinirea căderii părului. De asemenea, îl pot regenera. Cu cât tratamentul este început mai devreme, cu atât funcționează mai bine. Fără tratament, părul continuă să cadă.

Alopecia areata debutează brusc și provoacă căderea părului la copii și adulții tineri. Această afecțiune poate duce la chelirea completă. Bolile autoimune provoacă alopecia areata și se dezvoltă atunci când sistemul imunitar al corpului atacă foliculii de păr.La aproximativ 90% dintre persoanele cu  această afecțiune, părul revine în câțiva ani .

Ce se poate face? Chiar dacă părul se reface singur, tratamentul poate ajuta la stimularea creșterii acestuia.

Alopecia universalis implică căderea părului de pe întregul corp, inclusiv sprâncene, gene și păr pubian. Poți pierde părul oriunde pe corp, inclusiv pe scalp, în interiorul nasului și în urechi.

Ce se poate face? Chiar dacă părul se reface singur, tratamentul poate ajuta la stimularea creșterii acestuia.

Tricotilomania sau boala smulgerii părului, întâlnită cel mai frecvent la copii, este o tulburare psihologică în care o persoană își smulge singură părul.

Ce se poate face? Existătratament specializat pentru a elimina acest tip de comportament, iar terapia cognitiv-comportamentală dă cele mai bune rezultate pe termen lung.

Efluviul telogen este o rărire temporară a părului de pe scalp, care apare din cauza modificărilor ciclului de creștere al acestuia. Un număr mare de fire de păr intră în faza de repaus în același timp, provocând căderea părului și ulterior, rărirea lui.

Ce se poate face? O dietă sănătoasă, managementul stresului și rezolvarea problemelor hormonale pot limita impactul efluviului telogen.

Alopecia cicatricială are ca rezultat căderea permanentă a părului. Afecțiunile inflamatorii ale pielii, precum celulita (boala infecțioasă), foliculita, acneea, dar și diferite forme de lupus și lichen plan afectează foliculii piloși și determină dezvoltarea unui țesut cicatricial în locul respectiv, care distruge capacitatea părului de a se regenera.

Ce se poate face? Scopul tratamentului este de a preveni căderea în continuare a părului și reducerii simptomelor. Transplantul de păr poate fi efectuat pentru a acoperi zonele fără păr numai dacă există suficient păr nedeteriorat de la donator în altă parte a scalpului și boala nu progresează sau este inactivă.

Stresul, anumite boli și nașterea pot cauza căderea temporară a părului. La câteva luni după ce ai născut, te-ai recuperat după o boală sau ai suferit o operație, s-ar putea să observi mult mai multe fire de păr în perie sau pe pernă. Acest lucru se poate întâmpla și după o perioadă stresantă din viața ta, cum ar fi un divorț sau moartea unei persoane dragi.

Ce se poate face? Dacă stresul încetează, corpul tău se va readapta și pierderea excesivă se va opri. Majoritatea observă că părul ajunge la forma sa normală în decurs de 6 până la 9 luni.

Dezechilibrele hormonale pot cauza pierderea părului. Aceste dezechilibre sunt cauzate de alte afecțiuni, stres sau de sindromul ovarelor polichistice. Întreruperea anumitor tipuri de pilule contraceptive pot provoca un dezechilibru hormonal temporar.

Ce se poate face? Folosind un tratament adecvat, părul se reface.

Medicamentele, inclusiv medicamentele utilizate în chimioterapie pentru afecțiunile oncologice, anticoagulantele, betablocantele adrenergice utilizate pentru controlul tensiunii arteriale și pilulele contraceptive pot provoca căderea temporară a părului.

Ce se poate face? Dacă suspectezi că un medicament este responsabil de căderea părului în cazul tău, întreabă medicul care l-a prescris dacă este un posibil efect secundar și solicită un înlocuitor. În cazul afecțiunilor oncologice, părul începe să crească din nou, în câteva luni de la terminarea chimioterapiei sau a altor tratamente cu radiații. Purtarea unei căști de răcire înainte, în timpul și după fiecare sesiune de chimioterapie poate ajuta la prevenirea căderii părului.

Arsurile, rănile și razele X pot provoca căderea temporară a părului. În astfel de cazuri, creșterea părului revine odată ce leziunea se vindecă, cu excepția cazului în care se produce o cicatrice.

Ce se poate face? Dacă nu există țesut cicatricial, părul se regenerează singur.

Procedurile cosmetice, cum ar fi folosirea șamponului prea des, soluțiile de tip permanent, decolorarea și vopsirea părului pot contribui la rărirea generală și transformă părul într-unul mai slab și mai fragil. Părul ținut strâns, folosirea bigudiurilor fierbinți pot, de asemenea, deteriora și rupe părul, termenul medical fiind alopecie de tracțiune. Cu toate acestea, aceste proceduri nu provoacă chelie.

Ce se poate face? În cele mai multe cazuri, părul crește din nou dacă sursa problemei este îndepărtată. Însă, deteriorarea severă a părului sau al scalpului provoacă uneori pete de chelie permanente.Anumite afecțiuni medicale sunt responsabile de pierderea podoabei capilare. Bolile tiroidiene, lupusul, diabetul, anemia(deficit de fier sau vitamina B) și tulburările de alimentație pot provoca căderea părului.

Ce se poate face? De cele mai multe ori, atunci când afecțiunea de bază este tratată, părul va reveni la normal cu excepția cazului în care există cicatrici, precum se întâmplă în unele forme de lupus, lichen plan sau tulburări foliculare.

Psoriazisul scalpului. Multe persoane care au psoriazis pot avea cruste pe scalp, la un moment dat. Psoriazisul afectează foliculii de păr, drept urmare provoacă căderea părului.

Ce se poate face? Părul tinde să crească din nou, odată ce psoriazisul scalpului se tratează, dar acest lucru necesită timp. Urmând sfaturile medicului dermatolog este posibil să previi căderea părului.

Infecțiile cu transmitere sexuală. Netratată, o infecție cu transmitere sexuală poate duce la căderea părului. De exemplu, sifilisul poate provoca căderea părului de pe scalp, sprâncene, barbă, dar și de pe alte zone ale corpului.

Ce se poate face? După tratament, părul reîncepe să crească.

Boala tiroidiană. Dacă ai o problemă cu tiroida, este posibil să te confrunți cu rărirea părului. Multe persoane observă acesteprobleme la pieptănat.

Ce se poate face?Tratamentul acestei afecțiuni oprește și căderea părului.

Intoxicarea. Excesulde vitamina A sau seleniu poate provoca căderea părului. De asemenea, intoxicarea cu substanțe otrăvitoare precum arsenicul, taliul, mercurul și litiul pot să aibă același rezultat.

Ce se poate face? Părul se regenerează atunci când nu mai ești expus la substanța care a produs intoxicarea.

Alte cauze responsabile de căderea sau rărirea părului:

  •       pierderea semnificativă în greutate, într-o perioadă scurtă de timp;
  •       deficit de vitamina D;
  •       deficit de zinc;
  •       deficit de seleniu;
  •       deficit de vitamine B (biotină, niacină, B12, acid folic).

⚠️În timp ce multe cauze ale căderii părului pot fi tratate cu succes, cheia unui tratament eficient este să afli de la bun început ce cauzează căderea părului. Fără un diagnostic precis, tratamentul este adesea ineficient.

De asemenea, niciun tratament nu are efect instantaneu și este dificil să te confrunți cu o astfel de problemă în văzul tuturor. Fibrele de păr Toppik pot camufla extrem de eficient problema căderii părului și/sau a unui păr rar și din ce în ce mai subțiat. Nanofibrele Toppik nici nu favorizează creșterea părului și nici nu o stopează, dar o pot masca foarte bine. Mai mult decât atât, nu afectează eficacitatea niciun tratament, nu îți irită scalpul, deoarece au o formulă bazată pe cheratină pură, fără chimicale sau aditivi nocivi.

Aplică nanofibrele Toppik atât în zonele în care ai goluri și chiar pe întregul scalp, ca să te bucuri de mai mult volum, un păr care pare instantaneu mai des, cu un aspect mai sănătos și puternic, iar zonele de chelie devin invizibile pentru ceilalți.

Toppik este produsul orginial, primul de acest tip, iar cele 3 milioane de clienți la nivel mondial l-au ales și îl aleg in continuare deoarece nanofibrele functioneaza atat de bine incat nu sunt detectabile de cei din jur. Chiar și când părul tău se regenerează, îți vei dori să le folosești în continuare, pentru că se încadrează perfect cu orice coafură. Astfel că, și în cazul în care nu ai probleme cu părul, poți apela la fibrele Toppik doar pentru extra-volum sau ca make-up pentru păr.

Când este cazul să consulți un medic? 

Este normal să-ți cadă fire de păr pe parcursul zilei, dar e bine să discuți cu medicul dermatolog dacă pierzi mai mult de 100 de fire de păr pe zi sau observi o cădere excesivă pe o perioadă mai lungă de timp.

Remedii naturale care pot preveni sau stopa căderea părului

1. Masează-ți scalpul

Poate cea mai necostisitoare metodă de a încerca să obții un păr mai des este masajul scalpului.Când îți speli părul, apasă ușor cu vârful degetelor în jurul scalpului pentru a stimula circulația sângelui.

2. Uleiuri esențiale 

Uleiurile esențiale sunt derivate din anumite plante și sunt utilizate, în principal, în aromoterapie și alte tipuri de medicină alternativă. Uleiul de lavandă este foarte popular printre multe persoane care suferă de chelie. Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi că uleiurile esențiale pot trata pierderea sau rărirea părului. Dacă încerci acest tratament, asigură-te că uleiul esențial este diluat într-un ulei vegetal.

Testează uleiul pe braț și așteptă 24 de ore pentru a vedea dacă se dezvoltă vreo reacție. Roșeața sau alte iritații, urticaria sau o erupție cutanată pot indica o reacție alergică.

3. Produse profesionale anti-cădere 

Produsele profesionale anti-cădere, de pildă șampoanele, fiolele, loțiunile sau alte produse destinate căderii părului, care se aplică direct pe scalp funcționează în două moduri: stimulează la nivel local creșterea părului și stopează căderea acestuia. Ele funcționează foarte bine concomitent cu suplimentele de vitamine sau alte tratamente prescrise de medic pentru căderea părului.

4. Multivitamine 

Un păr sănătos este strâns legat de starea ta de sănătate. În cazurile de malnutriție sau tulburări de alimentație, deficitul de nutrienți îți poate provoca o cădere excesivă a părului. E important să-ți reglezi alimentația, dar mai ales să-i oferi organismului multivitaminele și mineralele necesare. Părul sănătos are nevoie de fier, acid folic și zinc pentru a continua să crească des și puternic.

Dacă în schimb, analizele anuale nu prezintă niciun deficit, de nicio natură, iar alimentația este una bogată în nutrienții necesari zilnic, suplimentarea cu multivitamine și minerale trebuie evitată.

5. Suplimente cu acid folic 

Acidul folic este un tip de vitamina B important în regenerarea celulară. Câteva studii au sugerat că deficiența de acid folic poate fi asociată cu unele tipuri de cădere a părului. Așadar, este important să suplimentezi această vitamină, atunci când te confrunți cu episoade de cădere a părului.

6. Suplimente cu Biotina 

Biotina, sau vitamina B7, este un nutrient solubil în apă care se găsește în mod natural în alimente, cum ar fi nucile, lintea și ficatul. Când ai o dietă echilibrată, este puțin probabil să ai un conținut scăzut de biotină. Cu toate acestea, sunt persoane care nu suportă anumite alimente, iar în acest caz este bine să suplimentezi ceea ce nu mănânci.

7. Suplimentarea cu acizii grași omega-3 și omega-6 

Acizii grași omega-3 și omega-6 sunt acizi grași esențiali deoarece nu pot fi produși în mod natural de corpul uman. Omega-3 ajută organismul să lupte împotriva inflamației, cauza multor afecțiuni. Căderea prematură a părului poate fi, de asemenea, legată de o inflamație prezentă în organism.

Omega-6, pe de altă parte, este important pentru sănătatea generală a pielii și poate aduce beneficii chiar și scalpului. Uleiurile pe bază de plante sunt sursele primare de omega-6, în timp ce acizii grași omega-3 se găsesc în pește și în unele semințe. Dacă nu consumi astfel de alimente, este bine să iei suplimente pe bază de omega 3 și omega 6.

8. Îngrijește-ți mai bine părul

Indiferent care sunt cauzele căderii părului în cazul tău, este important să adopți o rutină adecvată de îngrijire a părului pentru a reduce ruperea, a ajuta părul să se regenereze mai repede și să se păstreze des, puternic și sănătos. Iată câteva ponturi de îngrijire:

Evită prinderea părului în coadă foarte strânsă, coc sau alte stiluri similare. Potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie, acest lucru poate provoca un tip de cădere a părului numită alopecie de tracțiune, care smulge părul din rădăcină.

POZĂ

Încearcă să dormi cu un turban sau eșarfă din satin pe cap sau pe o față de pernă din satin, pentru a evita smulgerea sau ruperea părului noaptea.

Redu utilizarea instrumentelor de coafare fierbinți, care pot rupe părul. De asemenea, evită cât de mult poți, vopselele dure sau decoloranții puternici.

Folosește balsam pentru a evita ruperea părului.

Spală-te pe păr de maximum 3 ori pe săptămână, cu un șampon pentru păr rar, care-ți face părul să arate imediat mai bine!

Nu uita, câteodată poți face tot ceea ce trebuie și există situații când orice tratament nu funcționează pe măsura așteptărilor tale. Nu dispera! Colaborează cu medicul tău și folosește Toppik deoarece te poate ajuta să treci mai ușor peste această perioadă. În plus, nu riști nimic! Dacă nu-ți place ce poate face Toppik pentru tine, primești TOTI banii înapoi, în decurs de 30 de zile. Află mai multe despre garanția Toppik!

Nu întâmplător, 7 din 10 clienți care încearcă Toppik, mai cumpără fibrele de păr cel puțin încă o dată! Încearcă și tu!

Related products

(6)
75,00 RON
Şamponul Toppik curăţă şi hrăneşte firul de păr în profunzime, cu efect sporit de volum. Un singur şampon, fără parabeni sau sulfaţi, pentru toate problemele părului tău.

(2)
75,00 RON
Balsamul Toppik cu efect hidratant revitalizează părul deteriorat, subţire sau prea fin, lăsându-l strălucitor, descurcat şi foarte uşor de pieptănat.

(167)
135,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...

(10)
85,00 RON
Acest aplicator de tip spray te ajută să aplici mai uşor, uniform şi cu mai multă precizie nanofibrele Toppik. Este compatibil cu flacoanele de Toppik Fibers 12g şi 27g. În pachet primeşti gratuit şi un Hairliner,...
Știai că?
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×