perm_identity
Sign In

Login rapid cu:

  • Google
Sau

Ce cauzeaza ruperea firelor de par?

Ce cauzeaza ruperea firelor de par?
Parul uscat și deteriorat nu te prinde! Un fir de par deteriorat te poate face sa iti iei la revedere de la parul lung și sănătos la care visai. Deci, ce cauzează ruperea părului și cum poți să-i spui STOP?

Ce cauzeaza ruperea firelor de păr?

Părul uscat și deteriorat nu te prinde! Un fir de păr deteriorat te poate face să iti iei la revedere de la părul lung și sănătos la care visai. Deci, ce cauzează ruperea părului și cum poți să-i spui STOP?

Ruperea parului este de obicei cauzată de obiceiurile proaste de îngrijire a părului. În mod obișnuit, un fir de păr este protejat de cuticulă. Atunci când obiceiurile proaste de îngrijire a părului le distrug și separă aceste cuticule, firul se poate usca și se poate rupe.

Din fericire, cu know-how-ul potrivit, puteți corecta cu ușurință punctele slabe din rutina de îngrijire a părului pentru a remedia deteriorarea firului de păr. Continuați să citiți pentru a afla ce cauzează deteriorarea părului dvs.
.

#1. Folosind șamponul și balsamul greșit

sampon par

Sampoanele dure și balsamele ușoare de tipul 2 în 1 pot duce la ruperea firelor de păr în timpul spălării. În schimb, investește într-un sampon și balsam formulat pentru a întări și hidrata părul, precum șamponul și balsamul Toppik Hair Building.

Contează mult și modul în care îți speli părul. Când șamponați părul, concentrați produsul pe rădăcini numai pentru a împiedica uscarea vârfurilor. Utilizați apă călduță în loc de a fierbinte(care deschide cuticula de păr, expunând firele de păr la căldură și alți factori nocivi). Întotdeauna imediat după șamponare aplicați balsamul pe vârfuri și lăsați să acționeze câteva minute pentru o hidratare optimă.
BLK

#2. Spălarea părului cu apă dură

Sănătatea firului de păr este dată și de apa cu care este spălat părul.
Apa de la robinet conține mai mult clor și metale grele care dăunează cuticulei de păr. Astfel, dușul cu apă dură poate duce la ruperea și destrămarea firelor.

Investește într-un filtru de duș care elimină ingredientele dăunătoare din apă, pentru a vă menține părul sănătos și puternic.
.

#3. Folosirea excesivă a plăcii și a ondulatorului

placa in par

Folosirea excesivă a căldurii duce la deteriorarea și ruperea cuticulei, deci este important să luați măsuri de precauție atunci când vă stilizați părul.

Dacă folosiți zilnic placa sau ondulatorul, reduceți o dată sau de două ori pe săptămână. Utilizați întotdeauna un produs care protejează împotriva căldurii excesive înainte de a utiliza placa pentru a apăra părul împotriva deteriorării. Și utilizați cea mai mică setare de căldură posibilă pentru a obține aspectul dorit.

Treceți la aparate cu elemente de încălzire ceramice mai degrabă decât metalice, care distribuie căldura mai uniform și ajută la prevenirea deteriorării excesive a căldurii.


#4. Încearcă să dormi pe o pernă de bumbac

Credeți sau nu, patul dvs. poate face o diferență reală în sănătatea părului. Fețele de pernă din bumbac creează frecarea părului tău pe timp de noapte, slăbind cuticula.

Pentru a opri ruperea părului, schimbați fața de pernă cu una din satin sau de mătase, care oferă mai multă alunecare pentru firele dvs. pe timpul nopții
.

#5. Tunderea iregulată

Poate părea contra-intuitiv, dar tunderea regulată a vârfurilor vă va ajuta părul să crească mai repede. Dacă este lăsat să crească mult timp, fără să fie tăiate, capetele despicate se pot mișca în sus pe firul de păr și în cele din urmă se vor rupe.

Programați o tăiere a vârfurilor la fiecare opt săptămâni pentru a menține părul sănătos și puternic.
.

#6. Periajul părului umed

Părul umed nu este la fel de puternic ca părul uscat, deci este mai predispus la rupere. Utilizați doar un pieptene cu dinti rari pentru a descurca părul umed, deoarece este mai delicat decât o perie de păr deasă.

Reduceți daunele atunci când vă pieptănați pornind de la rădăcini și coborâți ușor spre vârfuri. În cazul în care părul dvs. este în plus predispus să se încurce, aplicați o cantitate mai mare de balsam pentru a-l descurca. Încercați serul Toppik pentru păr , un ser volumizant pentru părul fin sau subțire care îngroașă firul de păr de la rădăcină.

Cel mai bine este să așteptați până când părul este complet uscat înainte de a vă peria sau pieptăna.
.

#7. Prinde-ți părul într-o coadă prea strânsă

Atunci când îți desprinzi coada deseori găsești păr prins în jurul prinzătoarei?
Asta înseamnă ruperea părului. Părul foarte strâs în coadă poate cauza deteriorarea acestuia, ceea ce reprezintă o problemă mare dacă porți adesea părul prins în coadă.

Pentru a reduce ruperea, mutați zilnic locația cozii (adică o zi în vârful capului și următoarea la baza capului). Nu înfășurați elasticele de păr prea strâns și luați în considerare alegerea unor elastice de păr care sunt mai blânde pe păr.

O opțiune și mai bună este să încercați împletituri. Purtarea părului într-o panglică liberă poate opri ruperea firelor, deoarece fundița este așezată la vârfurile părului mai degrabă decât în apropierea rădăcinilor.

parul prins
BR

#8. Uscarea părului cu prosopul

Dacă prima mișcare după ce ți-ai spălat părul este uscarea cu un prosop de bumbac, îi faci un deserviciu părului tău. Prosopul poate răni și deteriora cuticula de păr, ducând la rupere.

Treceți la un prosop de microfibră foarte absorbant special conceput pentru a usca părul sau utilizați un tricou de bumbac vechi pentru a stoarce ușor umezeala extra din păr atunci când ieșiți din duș.


#9. Tratarea părului cu substanțe chimice și coloranți

Tratamentele chimice cum ar fi colorarea și decolorarea pot rupe cuticula de păr, ducând la deteriorarea părului.

Pentru a reduce ruperea părului, măriți timpul dintre aceste tratamente aplicate pe păr. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, pentru a evita daunele excesive, ar trebui să așteptați 8-10 săptămâni între tratamentele chimice.

Ai rădăcini care apar între programările la saloane? Foloseste Toppik Root-touch ca să le acoperi!


#10. Expunerea la radiații solare

La fel cum prea mult timp la soare cauzează arsuri solare, razele UV pot, de asemenea, să deterioreze cuticula de păr și să provoace ruperea. Dacă intenționați să stați afara în special în timpul orelor de soare primare (între orele 11:00 și 4:00), purtați o pălărie cu margini mari și luați în considerare utilizarea unui agent de protecție a părului.
.

#Pont pentru părul deteriorat

Dacă parul este foarte deteriorat, folosiți un balsam special conceput pentru părul deteriorat o dată pe săptămână pentru a proteja și repara vârfurile. Pentru cele mai bune rezultate, lasati balsamul să acționeze pe par peste noapte pentru al lasa sa-si faca magia.
vitamine pentru par

Cateva vitamine si minerale precum vitaminele B, zinc si fier pot ajuta părul să creasca mai puternic. Asigurați-vă că mâncați o dietă echilibrată și luați un supliment de vitamine, pentru a menține părul sănătos și puternic.

Permiteți-vă părului să se usuce la aer ori de câte ori este posibil. Întrebați-vă coafeza pentru o tunsoare care îți îmbrățișează textura naturală, astfel încât nu ești atât de tentată să folosești placa sau alte aparate termice zilnic. Ai un secret pentru oprirea ruperii părului? Scrie-l în comentariile!

Related products

75,00 RON
(4,8/5) din 10 comentarii
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...

95,00 RON
(5/5) din 5 comentarii
INFO: până în ianuarie 2021, nuanța Blond mediu va fi indisponibilă. Spray-ul Root Touch Up vă acoperă instant rădăcinile și părul cărunt. Aplicatorul unic de înaltă precizie permite retușul facil al rădăcinilor, în...
Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.