Lipsa de vitamina D poate să provoace căderea părului?

Lipsa de vitamina D poate să provoace căderea părului?
Vitamina D joacă un rol în multe dintre funcțiile organismului, fiind o vitamină esențială. O deficiență de vitamina D poate cauza numeroase probleme, inclusiv căderea părului. În acest articol, aflăm care este legătura între vitamina D și creșterea părului, mai exact dacă o deficiență de vitamina d poate provoacă căderea parului și îți vom oferi câteva sfaturi pentru un păr mai des cu orice ocazie.

Deficitul de vitamina D cauzează căderea părului?

Vitamina D stimulează foliculii de păr, astfel încât o deficiență poate duce la căderea părului.
Există unele dovezi care arată că o deficiență de vitamina D cauzează căderea părului și alte probleme ale părului.Vitamina D stimulează creșterea foliculilor, așa că atunci când nivelurile de vitamina D din organism nu sunt suficiente părul poate fi afectat.


Un deficit de vitamina D poate fi, de asemenea, legat de alopecia areata, o afecțiune autoimună care provoacă căderea masivă a părului .
O cercetare stiințifică arată că persoanele cu alopecie au niveluri mult mai scăzute de vitamina D decât persoanele care nu au alopecie.


Deficitul de vitamina D poate juca, de asemenea, un rol în căderea părului la persoanele fără alopecie. Alte cercetari arată că femeile care suferă de căderea părului, de asemenea au niveluri mai scăzute de vitamina D.

Cum afectează vitamina D părul?


Vitamina D afectează sănătatea multor părți ale corpului, inclusiv a pielii și a părului. Vitamina D joacă un rol în crearea de noi foliculi de păr. Foliculii sunt porii mici din care cresc firele de păr noi. Aceștia pot ajuta părul să-și mențină grosimea și să prevină căderea prematură a părului existent.
Datorită acestei legături, obținerea unor cantități adecvate de vitamina D poate stimula creșterea părului.

vitamina d


Alte simptome ale deficitului de vitamina D


Persoanele cu deficiență de vitamina D pot să nu aibă simptome sau simptomele lor pot fi nespecifice și se pot schimba în timp.

Simptomele unei deficiențe de vitamina D includ:

 • modificări ale dispoziţiei, inclusiv depresie sau anxietate
 • Fracturi frecvente
 • vindecare lentă a rănilor
 • pierderea densității osoase
 • slabiciune musculara
 • tensiune arterială crescută
 • Oboseală cronică
 • durere cronică
 • infertilitate
 • scăderea rezistenței

Lipsa razelor solare sau lipsa consumului de alimente bogate in vitamina D sunt cele mai frecvente cauze ale deficientei de vitamina D. Cu toate acestea, unii oameni pot avea deficiențe de vitamina D din cauza unei alte afecțiuni subacente, inclusivBoala Crohn sau boala celiaca, care împiedică organismul să absoarbă pe deplin nutrienții.


Anumite medicamente pot determina, de asemenea, organismul să descompună vitamina D înainte de a putea fi utilizată.

Medicamentele care pot provoca o deficiență de vitamina D includ:

 • antifungice
 • glucocorticoizii
 • medicamente împotriva HIV
 • anticonvulsive

Dacă un medicament recomandat provoacă o deficiență de vitamina D sau căderea părului,  ar trebui să discuți cu medicul despre alternative.

Tratament

Atunci când o persoană nu are vitamina D, cel mai eficient tratament este să ia suplimente de vitamina D. Suplimentele de vitamina D ar trebui luate în timpul meselor, în special cele cu multe grăsimi sănătoase.

Grăsimea ajută vitamina D să fie absorbită în organism.

Vitamina D nu este hirosolubila(nu se dizolvă în apă), deci cele mai bune suplimente sunt cele uleioase de tip capsule galbene ( ca uleiul de peste). Dacă însă doriți să luati suplimente de vitamina D cum sunt cele de la Detrical este absolut necesar sa le luați după o masă bogată în grăsimi, sau dacă nu cu o linguriță de ulei vegetal.

Suplimentele vin sub o varietate de forme. Unele pot fi luate zilnic, o dată pe săptămână sau o dată pe lună. Când se tratează niveluri scăzute de vitamina D, un medic va face un test de sânge la fiecare câteva luni pentru a vedea dacă nivelul crește.


Specialiștii ne recomandă ca adulții cu vârsta cuprinsă între 19 și 55 de ani să primească zilnic 600 UI de vitamina D. Unitatea „IU” reprezintă unitatea internațională, care descrie cât de puternică este o vitamină sau supliment, mai degrabă decât masa sa.
Adulții peste 55 de ani au nevoie de un aport între 600 și 800 UI pe zi de vitamina D. În cele din urmă, au recomandat între 400 și 600 UI pe zi de vitamina D pentru copii.


În cazurile în care o afecțiune subiacentă cauzează deficiența, afecțiunea va trebui tratată.
Atât boala Crohn, cât și boala celiacă pot provoca o deficiență de vitamina D. Aceste boli blochează parțial sau total absorbția vitaminei D din alimente.

Pentru deficiențe ușoare, creșterea timpului petrecut la soare poate ajuta, de asemenea. Cu toate acestea, este important să purtați protecție solară și să evitați expunerea prelungită pentru a reduce riscul deexpunere la radiațiile ultraviolete

Prevenirea


Prima armă împotriva căderii părului cauzată de o deficiență de vitamina D este să petreci 15 până la 20 de minute afară pe zi și să mănânci alimente bogate în vitamina D.
Părul fragil sau rar necesită un tratament blând, astfel încât oricine se confruntă cu căderea părului poate preveni ruperea ulterioară prin:

 • Periaj bland
 • Evitând să îl prinzi în coadă sau evitând alte coafuri strânse
 • folosind un șampon sau balsam blând fără parabeni cum sunt produsele pentru îngrijirea părului de la toppik
 • punerea părului lung într-o împletitură liberă înainte de culcare pentru a preveni încurcarea

Un păr mai des cu orice ocazie

Pentru cei dintre noi cu păr rar și subțire sau care se confruntă cu căderea părului există un produs care îți va oferi instant aspectul unui păr mai des. Spray-ul pentru mascarea cheliei Toppik are în compoziție niște nanofibre din keratină naturară, încarcate electrostatic ca să se prindă și de cele mai subțiri fire de păr. 

Aceste fibre pentru păr rar sunt fabricate din keratina naturala de cea mai inalta calitate; în esență același tip de proteină ​​ca și părul uman. Toppik este disponibil în 9 nuanțe.

 !Atenție! Produsul funcționează pentru mascarea chelie dacă și numai dacă în zona unde este chelia se află câtuși de puțin păr. Deoarece fibrele se prind de părul deja existent pentru a masca lipsa lui.

Calitatea fibrelor de cheratina este motivul pentru care Toppik se amestecă în mod natural și nedetectabil cu părul tău. Acest produs este răspunsul pentru oricine s-a îngrijorat cu privire la modul în care poate obține, (și menține!) păr mai des și mai bogat în fiecare zi.

Toppik Hair Building Fibres a revoluționat modul în care bărbații și femeile cu păr rar și subțire se pot bucura INSTANT de un păr cu un aspect mai des și mai bogat. Este o soluție simplă, ce maschează instant căderea părului. Este cel mai bun produs din categoria sa și a ajutat milioane de femei și bărbați din întreaga lume să se bucure de un păr cu aspect mai des!


Pe scurt


Vitamina D poate afecta multe aspecte ale sănătății tale, inclusiv creșterea părului. Deficitul de vitamina D face ca tu să ai mai multe șanse de a experimenta căderea părului și multe alte probleme.
Persoanele preocupate de căderea părului cauzată de deficiența de vitamina D ar trebui să consulte un medic care probabil va sugera suplimente, modificări ale dietei și să petreacă mai mult timp în aer liber pentru a ajuta la combaterea deficienței.

Related products
PROMO:Fibre pentru păr rar Toppik 12g Starter Kit (pudră, aplicator, fixativ)
Top Favorite
Limited special offer

(40)
259,00 RON 285,00 RON -26,00 RON
Pachetul conţine flaconul de nanofibre Toppik (12g), fixativul Fiberhold (118ml) şi aplicatorul de tip spray, toate la un preţ promoţional!

(6)
75,00 RON
Şamponul Toppik curăţă şi hrăneşte firul de păr în profunzime, cu efect sporit de volum. Un singur şampon, fără parabeni sau sulfaţi, pentru toate problemele părului tău.

(2)
75,00 RON
Balsamul Toppik cu efect hidratant revitalizează părul deteriorat, subţire sau prea fin, lăsându-l strălucitor, descurcat şi foarte uşor de pieptănat.

(10)
75,00 RON
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...
Știai că?
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×