perm_identity
Sign In

Login rapid cu:

  • Google
Sau

Cum să îți găsești tipul de păr?

Cum să îți găsești tipul de păr?
Tipul de păr este determinat de o serie de factori genetici. Niciun tip de păr nu este „rău”, ele necesită doar tunsori, tehnici de coafare și produse diferite pentru a arăta cât mai bine. De multe ori, problemele noastre în zilele în care părul arată prost sunt pur și simplu cauzate de utilizarea produselor greșite. Încheie bad hair days pentru totdeauna determinând tipul de păr cu pașii de mai jos!

Pasul 1: Determinarea diametrului

Diametrul se referă la lățimea firelor individuale, nu la câte fire ai în cap. Pentru a afla diametrul părului tău, ia-ți un fir de păr și așează-l pe o masă.

Păr subțire

Parul abia poate fi văzut sau simțit. Cei cu păr fin ar trebui să evite balsamurile grele și produsele care pot încărca părul.

Par gros

Părul pare gros și / sau texturat. Părul grosier este predispus la uscăciune și încrețire, așa că investește într-o mască de păr hidratantă.

Păr mediu

Undeva între părul subțire și gros. Poți, de asemenea, să testezi diametrul părului, comparând un fir de păr cu un fir de cusut simplu. Dacă părul tău este mai subțire decât firul, ai părul fin. Dacă părul tău are aproximativ aceeași grosime ca firul, ai părul mediu. Dacă părul tău este mai gros decât firul, ai părul gros.

Pasul 2: Găsirea densității părului

Densitatea se referă la numărul de fire individuale de pe cap. Pentru a-ți determina densitatea părului, ia o secțiune de păr din partea din față a părului și trageți-o în lateral.

Păr cu densitate subțire

Știi că ai părul cu densitate subțire atunci când îți poți vedea cu ușurință scalpul dedesubt sau prin păr. Dacă scalpul este clar vizibil prin păr, nu vă faceți griji! Poți utiliza fibrele de construcție a părului Toppik pentru a vă face părul să pară mai gros și să maschezi pielea capului.

Păr dens

Ai păr dens atunci când abia îți poți vedea scalpul sau nu il poți vedea deloc.

Păr de densitate medie

Părul de densitate medie este undeva între părul subțire și gros. Poți vedea scalpul, dar nu foarte mult.

Reține că diametrul și densitatea nu sunt neapărat legate. Ai putea avea păr fin si dens sau păr gros cu densitate subțire sau orice combinație între ele.

Pasul 3: Descoperirea porozității

Porozitatea este capacitatea părului tău de a absorbi umezeala sau produsul. Pentru a determina porozitatea părului, așază un fir de păr într-o ceașcă de apă.

Porozitate ridicată a părului

Dacă părul tău va absorbi apa și se va scufunda, atunci are o cuticulă poroasă, care ar putea fi cauzată de daune chimice sau de căldură. Asigură-te că aplici produse hidratante care vor proteja părul de deteriorări suplimentare.

Porozitate scăzută a părului

Părul tău va pluti deasupra apei. Înseamnă că firul de păr are cuticula plată, ceea ce face dificilă pătrunderea produselor în axul părului. Este posibil să expermentezi o mulțime de acumulări de produse. Pentru a evita acest lucru, aplicați produse pe părul umed și ai grijă să distribui uniform cu vârful degetelor sau cu un pieptene cu dinții largi.

Porozitatea normală a părului

Părul plutește în mijlocul apei.

Pasul 4: Identificarea formei

Forma se referă la cantitatea de îndoire sau ondulare din păr.

Păr drept

Fără bucle sau valuri. Acest tip de păr este de obicei strălucitor și imposibil de ondulat, este,  de asemenea, cel mai gras tip de păr, deoarece uleiurile din scalp pot călători cu ușurință pe ax.

Păr ondulat

Părul ondulat este, de obicei, mai predispus la încrețire, deoarece, atunci când este periat sau supradimensionat, dezvoltă de obicei mai multe capete despicate și uscăciune.

Păr creț

Părul are bucle în formă de S și este predispus la deteriorare.

Coily Hair

Părul are bucle strânse în formă de Z. Acesta este cel mai uscat dintre tipurile de păr și are nevoie de o hidratare suplimentară pentru a preveni ruperea.

În timp ce părul tuturor este diferit, ca regulă generală, cei cu păr mai ondulat vor trebui să fie mai atenți la utilizarea instrumentelor de coafare, precum placa de păr sau ondulator, deoarece părul este mai predispus la deteriorare. Părul mai drept este mai rezistent, dar tinde să fie mai gras.

Pasul 5: Stabilirea grăsimii

Spală-ți părul înainte de culcare și lăsa-l să se usuce la aer. Dimineața, tapotează cu un șervețel rădăcinile de la coroana capului și verifică dacă există reziduri uleioase. De asemenea, verifică în spatele urechilor, deoarece este posibil să aveți păr gras în unele locuri de pe cap și nu în altele.

Păr gras - Există țesut uleios. Dacă aveți părul gras și trebuie să vă spălați părul în fiecare zi, asigură-te că utilizezi un șampon delicat precum Toppik Hair Building Shampoo.

Păr mediu - Există o urmă de ulei pe șervetel, dar nu foarte mult.

Păr uscat – Nu există nicio urma uleioasă pe servețel. Dacă ai părul uscat este important să îți menții vârfurile hidratate pentru a evita apariția firelor despicate.

Păr combinat -  există reziduri uleioase in anumite zone, iar in altele nu.

Parul gras sau uscat determină cât de des este necesar să te speli pe cap, cu cat părul este mai gras cu atât trebuie spălat mai des.

Majoritatea brand-urilor își comercializa produsele pentru tipologii diferite de păr. Odată ce determini tipul de păr, utizează produse care sunt potrivite pentru tine. De asemenea produse precum șamponul uscat pot reimprospăta părul între spălări.

Related products

135,00 RON
(4,9/5) din 139 comentarii
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...

215,00 RON
(4,9/5) din 86 comentarii
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...
Articole inrudite
Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.