HAPPY Easter: Iepurașul vine cu reduceri pentru produsele tale favorite! PROFITĂ ACUM

Inchide

Top 5 sfaturi pentru un scalp mai sănătos

Top 5 sfaturi pentru un scalp mai sănătos
Ai un scalp cu adevărat sănătos? Dacă scalpul tău este uscat, prezintă mâncărimi atunci mai ai de lucrat când vine vorba de îngrijirea lui. Un scalp mai sănătos este esențial pentru a stimula creșterea părului. De ce? Deoarece un scalp foarte uscat la atingere sau foarte uleios poate afecta creșterea părului. Îți dorești un păr mai bogat și mai des? Începe prin a avea un scalp mai sănătos. Continuă să citești pentru a afla cum poți să obți un scalp mai sănătos pentru a stimula creșterea părului.

Cum să ai un scalp mai sănătos în 5 pași?

scalp sanatos cu toppik blog

Pasul 1: Stabilește o rutină corectă de spălare

Pentru un scalp mai sănătos spalăți părul la fiecare două-trei zile. Dacă îți speli părul mai des riști să ți se usuce scalpul. Spălarea părului mai rar de 2-3 ori pe săptămână poate provoca o acumulare nesănătoasă de ulei și murdărie pe scalp; acest lucru la rândul lui poate înfunda foliculii și astfel poate încetinii creșterea părului.

femeie care se spala pe cap

Utilizează întotdeauna un șampon blând care îndepărtează uleiurile naturale de la nivelul scalpului, ajutând la prevenirea uscăciunii. Atenție! Nu folosi un prosop pentru că acesta deshidratează prea tare firul de păr, în schimb poți utiliza un tricou vechi din bumbac pentru tamponare după spălare. La final, aplică pe părul umed serul densificator Toppik pentru un păr vizibil mai bogat după uscare. Serul conține ulei de ricin ce ajută la stimularea creșterii părului fără să îl îngrașe sau îngreuneze. Apoi usucă ca deobicei.

Pasul 2: Scapă de mătreață

Mătreața este un semn care spune că părul tău are nevoie de ceva mai multă atenție. Dacă observi mătreață în păr sau pe îmbrăcăminte poți încerca aceste metode naturale de a o elimina AICI, însă dacă mătreața este abundentă și însoțită de mâncărimi este foarte posibil să suferi de dermtită seboreică. Medicul dermatolog îți va recomanda un șampon pe bază de ketoconazol. În general, orice brand este bun și este foarte accesibil, se găsește în orice farmacie.

Pasul 3: Exfoliază în mod regulat

Îți exfoliezi pielea pentru a o menține sănătoasă, așa că de ce scalpul tău ar trebui să fie diferit? Exfolierea regulată a celulelor moarte ale pielii de la nivelul scalpului te poate ajuta să mențineți foliculii curați. Acest lucru stimulează creșterea părului.

Asigură-te că îți periezi părul în fiecare zi cu o perie din păr natural pentru a:

  • stimula circulația sângelui pe scalp;
  • redistribui uleiurile scalpului;
  • elimina pielea moartă și resturile;

Toate aceste 3 lucruri stimulează creșterea părului.

un scalp mai sanatos barbat care se piaptana

La șamponare, masează ușor scalpul cu vârful degetelor pentru a îndepărta pielea moartă și a crește circulația sângelui. O dată pe lună, folosește o mască exfoliantă. Poți folosi una din comerț sau poți adauga cafea semi-mîcinată la o cantitate micuță de șampon. Sugestie: Înainte de a încerca orice masca homemade fă un test pe piele pentru a verifica dacă există alergii. Dacă pielea ta este sensibilă la o mască, nu o aplica pe scalp!

Pasul 4: Folosește protecție solară

Razele UV de la soare îți pot deteriora pielea scalpului și agrava subțierea părului. Și cu cât ai mai puțin păr, cu atât este mai mare riscul de deteriorare UV. Când ești afară pentru perioade îndelungate de timp, asigurați-vă că porți o pălărie sau aplică o protecție solară special formulată pentru protecția scalpului. Poți folosi fixativul blând Toppik Fiberhold. Acesta te va proteja de razele dăunătoare UV.

Pasul 5: Ai grijă la alimentație

Pentru a avea un scalp mai sănătos, dar și pentru a stimula creșterea părului este imperios necesar să ai o dietă sănătoasă! Mănâncă mese bogate în proteine, grăsimi și cât mai multe fructe și legume!

dieta alimentatia sanatoasa te ajuta sa cresti parul

Dacă ai un scalp mai uscat, iți recomandăm să adaugi în alimentația ta Omega-3 și uleiuri de pește. Ambele pot ajuta la hidratarea pielii, inclusiv a scalpului. Discută cu medicul tău despre ce suplimente pot funcționa cel mai bine pentru a promova un scalp sănătos, hidratat.

Așadar, aplică aceste sfaturi de îngrijire a scalpului pentru a te bucura de un scalp mai sănătos dar și pentru a stimula creșterea părului.

Related products

(10)
75,00 RON
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...

(11)
49,00 RON 65,00 RON -16,00 RON
Fixativul Fiberhold Spray a fost special creat pentru a întări legătura dintre nanofibrele Toppik şi firele de păr.Fiind rezistent împotriva ploii, vântului şi transpiraţiei, te vei veţi simţi în siguranţă indiferent...

(167)
119,00 RON 135,00 RON -16,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×