Îngrijirea părului vara la piscină

Îngrijirea părului vara la piscină
Clorul este un produs chimic utilizat pentru igienizarea bazinelor. Dar, în timp ce omoară bacteriile, ne poate deteriora și părul. Clorul desparte părul de stratul protector format din uleiurile sale naturale. Rezultatul? Un păr uscat și fragil care e predispus la rupere. Iar dacă părul tău este deja rar și subțire, ruperea este ultimul lucru pe care ți-l dorești.

Din fericire există câteva trucuri de îngrijire a părului după înot, care te pot ajuta să îți păstrezi părul sănătos. Continuă să citești pentru a descoperii sfaturile noastre de îngrijire a părului rar și subțire.
Îngrijirea părului la piscină, după înot

1. Clătește-ți părul înainte și după înot

Clătește-ți părul, fără șampon, înainte de a intra în piscină. Acest lucru ajută la hidratarea firelor uscate și însetate cu apă dulce, astfel încât acestea să nu absoarbă cât mai multă apă clorurată care poate provoca daune.
Apoi, spălați părul cu un șampon și balsam dedicat părului rar și subțire, precum este șamponul și balsamul pentru păr Toppik, cât mai curând posibil, după ieșirea din piscină. Sau dacă nu-l poți șampona imediat, măcar clătește-l bine pentru a elimina cât mai mult clor din păr.

Clătește-ți părul înainte și după înot
2. NU folosi un prosop pentru păr

Un prosop de plajă este ideal pentru a-ți usca corpul atunci când ieși din piscină. Însă fibrele unui prosop de plajă sunt prea aspre pentru cuticulele delicate ale părului, provocând frecare și deteriorare. În schimb, folosește un tricou vechi din bumbac sau un prosop din microfibră pentru a îndepărta excesul de umiditate din păr.

3. Aplică balsam de păr

După clătirea clorului din păr,aplică o cantitate generoasă de balsam pe vârfuri. Balsamul ajută firele de păr să-și recapete umiditatea care a fost afectată de clor.
Poți să îți faci propriul spray balsam de plajă, amestecând părți egale din Toppik Balsam de păr și apă într-o sticluță de tip spray. Agită și aplică pe părul umed ori de câte ori simți că părul tău ar avea nevoie, adică atunci când îl simți foarte uscat.

4. Tratament cu oțet de mere

Acumularea clorului și a altor substanțe chimice din piscină îngrașă părul și face ca firele să se agațe împreună. Și asta poate face ca părul subțire să pară și mai subțire. Deci, dacă înoți foarte mult, va trebui să faci un tratament săptămânal de eliminare a rezidurilor din păr.
Pentru o soluție naturală, încercă o clătire cu oțet de mere. Oțetul de mere ajută la descompunerea și spălarea excesului de reziduuri chimice pentru un păr mai sănătos. Pentru acest tratament se amestecă o parte oțet de mere cu o parte apă într-o sticlă cu spray. Spălă părul cu șampon și clătește-l cu apă. Apoi aplică amestecul de oțet de mere pe păr, concentrându-te în special pe rădăcini. Lasă amestecul să acționeze timp de una până la două minute, apoi clătește bine cu apă rece.


5. Tratament de hidratare cu balsam

În mod ironic, petrecerea unui timp îndelungat în apă îți poate usca firele de păr. Așadar, dacă petreci mult timp în piscină, este important să-ți îngrijești părul o dată pe săptămână pentru a-l menține sănătos și hidratat.

Pentru a hidrata părul, aplică balsamul Toppik pe părul curat și umed. Utilizează suficient balsam pentru a putea hidrata părul complet, în special la vârfuri. Lăsă balsamul să acționeze timp de 10 până la 15 minute pentru a-i da timp să pătrundă în cuticule. Apoi clătește cu apă rece pentru a netezi și sigila cuticula părului.

Tratament de hidratare cu balsam
6. Scoate verdele din păr


În ciuda celor mai bune eforturi de îngrijire a părului după o zi la piscină, înotătorii cu culori mai deschise ale părului pot observa o nuanțare verzuie în părul lor după înot. Îndepărtați culoarea clorului cu acest remediu casnic:
Într-un bol, amestecați ¼ cană de bicarbonat de sodiu cu o cantitate mică de apă pentru a crea o pastă.
Masează pasta în orice zonă a părului tău care a căpătat o nuanță verzuie.
Clătește cu apă rece, apoi șamponează și aplică balsam la vârfuri ca de obicei.

7. Practică corect tehnicile de coafare a părului umed

Părul este mai fragil atunci când este umed, așa că este important să fii atentă atunci când îți aranjezi părul umed pentru a preveni deteriorarea sau subțierea firelor de păr. Folosiți un pieptene cu dinți largi pentru a descurca ușor părul umed. Nu peria niciodată părul umed, deoarece acest lucru poate provoca ruperea firelor de păr. Evită să aranjezi părul în coafuri strânse atunci când este umed, deoarece și acest lucru poate duce la ruperea firelor de păr. Pentru coafuri cu întreținere redusă, cu un prejudiciu redus pentru părul umed, încercă o împletitură scăzută, liberă sau un coc lejer.

Tu ce sfaturi pentru îngrijirea părului la piscină folosești? Spune-ne în comentarii!

Related products

(167)
135,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...

(2)
75,00 RON
Balsamul Toppik cu efect hidratant revitalizează părul deteriorat, subţire sau prea fin, lăsându-l strălucitor, descurcat şi foarte uşor de pieptănat.

(10)
75,00 RON
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...

(11)
65,00 RON
Fixativul Fiberhold Spray a fost special creat pentru a întări legătura dintre nanofibrele Toppik şi firele de păr.Fiind rezistent împotriva ploii, vântului şi transpiraţiei, te vei veţi simţi în siguranţă indiferent...
Știai că?
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×