perm_identity
Sign In

Login rapid cu:

  • Google
Sau

Cofeina influențează creșterea părului?

Cofeina influențează creșterea părului?
Ești curios să aflii cum îți influențează cana ta zilnică de cafea părul? Multe produse pentru păr nou apărute susțin că folosesc cofeina pentru a stimula creșterea părului și pentru a trata pierderea lui. Dar, cum acționează aceste produse defapt? Continuă să citești pentru a afla mai multe despre legătura dintre cofeină și creșterea părului. Plus, îți vom spune cum să folosești nanofibrele Toppik pentru a face părul să aibe un aspect des, instant.

Cofeina influențează creșterea părului?

Cofeina este un stimulent chimic, natural ce se poate găsi în ceai, cafea, răcoritoare, energizante și ciocolată. Cofeina cu siguranță îți oferă un boost de energie, darpoate influența oare creșterea părului?

Un studiu realizat în Germania în anul 2007 și publicat în Jurnalul Internațional de Dermatologie, reliefă faptul că, creșterea părului este susținută de cofeină. Studiul a fost realizat pe 14 bărbați, aflați în diferite stadii de pierdere a părului. Rezultatele cercetării au arătat că, cu cât foliculii erau expuși mai mult la cofeină cu atât se observa o creștere a părului.


Influența cofeinei asupra creșterii părului. Cum funcționează?

Cercetătorii sunt de părere că această substanță, cofeina, actionează prin blocarea hormonului DHT și creșterea fazei anagene(creșterea părului) în ciclul de viață al părului.

DHT este un hormon androgenic(testoid) ce joacă un rol important în apariția unor caracteristici atribuite în general bărbaților, precum creșterea părului facial și corporal și îngroșarea vocii.

Alopecia androgenică este cauzată de hormonul DHT, care este produs de hormonul testosteron. Cu toate că testosteronul este un hormon masculin, atât bărbații cât și femeile au testosteron în corpul lor.Foliculii persoanelor cu alopecie androgenică sunt mult mai sensibili la hormonul DHT.
Cofeina influențează căderea părului datorită acțiunii sale de blocare a hormonului DHT.

Cofeina influenteaza cresterea parului


Pot șampoanele cu cofeină să trateze căderea părului?


Cum putem să le dăm foliculilor „doza de cofeină”? Un alt studiu realizat tot în anul 2007 în Germania și publicat într-un jurnal medical de specialitate, sugerează că, substanța numită cofeină poate penetra foliculii de păr prin aplicarea topică(direct pe piele). Tot în acest studiu se precizează că sunt de ajuns doar 2 minute pentru acționarea cofeinei asupra foliculilor.

Cu toate acestea, mai este nevoie de multe cercetări pentru a descoperii care este cel mai optim mod de aplicare al cofeinei pe foliculi pentru a stimula creșterea părului. În acest stadiu, cel mai bine este să fii sceptic în privința produselor ce promit creșterea părului prin conținutul de cofeină.


Cum să faci șampon cu cofeină acasă?

Sampon cu cofeina facut acasa

Dacă vrei totuși să încerci șamponul ce conține în compoziția sa cofeină îți recomandăm o metodă ușoară de preparare acasă. Tot ce ai nevoie sunt 100 de grame de boabe ce cafea prăjită și 3 căni de ulei de cocos.


1. Adaugă boabele de cafea împreună cu uleiul de cocos într-un vas la foc mic. Acoperă și așteaptă de la 5 până la 6 ore. În timp ce mixtura se încălzește verifică frecvent și amestecă la fiecare 30 de minute.


2. După ce mixtura este gata, folosește o hârtie de filtru de cafea pentru a separa cafeaua de conținutul obținut.


3. Pune uleiul cafeinizat într-un recipient curat.

Pentru a te spăla pe păr cu șamponul tău cu cafeină făcut acasă, aplică mixtura pe scalp și lasă-l pentru 5-10 minute să acționeze. Apoi spală părul normal cu șamponul Toppik. La sfârșit aplică balsamul Toppik pentru a hidrata vârfurile.


Totuși să știi că nu ai nici o garanție că consumul cafelei sau folosirea șamponului cu cafea va stimula creșterea părului sau va trata căderea lui. Noi am menționat doar 2 studii care sprijină creșterea părului datorată cafeinei. Avem speranța că, în viitor, cafeina ar putea fi folosită pentru a trata căderea părului, dar nu avem garanția că acest lucru se va întâmpla. Deci, dacă ești îngrijorat de căderea părului fă-ți o programare la un medic dermatolog pentru a putea să îți spună ce tratament este potrivit pentru tine.

Chiar dacă ești sceptic în ceea ce privește influențarea cofeinei asupra creșterii părului, poți oricând să maschezi căderea părului aplicând nanofibrele Toppik. Acestea au în compoziție keratină de proteină colorată pentru a fi nedetectabile în părul tău, făcându-l să arate mai bogat. Chiar dacă nanofibrele nu sunt un tratament pentru căderea părului, acestea acoperă zonele cu păr rar și îți oferă instant boostul de încredere de care ai nevoie.

Tu ai încercat șamponul cu cofeină? Care au fost rezultatele tale? Scrie-ne în comentarii!

Related products

135,00 RON
(4,9/5) din 138 comentarii
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...

75,00 RON
(4,8/5) din 10 comentarii
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...
Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.