Cat de des trebuie sa-mi spal parul?

Cat de des trebuie sa-mi spal parul?
Veșnica problemă Cât de des să îmi spăl părul? a fost o dezbătută frecvent pentru o lungă perioadă de timp. Când șamponul modern, așa cum îl știm, a devenit utilizat pe scară largă la începutul secolului al XX-lea, experții au recomandat femeilor să își spele părul la fiecare două săptămâni. Cu toate acestea, până în anii 1970, spălarea zilnică a părului a devenit normă. În ultimul timp, mișcarea fără sampon deumită și "no-poo" a devenit populară. No-poo implică să sari peste șampoanele tradiționale în favoarea înlocuitorilor naturali, cum ar fi oțetul de mere sau pur și simplu "co-spălarea" părului cu apă și balsam.

Cât de des trebuie să-mi spăl părul?

Veșnica problemă Cât de des să îmi spăl părul? a fost o dezbătută frecvent pentru o lungă perioadă de timp. Când șamponul modern, așa cum îl știm, a devenit utilizat pe scară largă la începutul secolului al XX-lea, experții au recomandat femeilor să își spele părul la fiecare două săptămâni. Cu toate acestea, până în anii 1970, spălarea zilnică a părului a devenit normă.

În ultimul timp, mișcarea fără sampon deumită și "no-poo" a devenit populară. No-poo implică să sari peste șampoanele tradiționale în favoarea înlocuitorilor naturali, cum ar fi oțetul de mere sau pur și simplu "co-spălarea" părului cu apă și balsam.

Cu toate informațiile contradictorii, probabil vă întrebați: "Cât de des trebuie să-mi spăl părul?" Continuați să citiți pentru a afla!
.

Cât de des trebuie să-mi spăl părul?

fata care face dus

În general, ar trebui să vă spălați părul la fiecare două până la trei zile. Cu toate acestea, acest lucru poate varia în funcție de tipul de păr.

Părul fiecăruia este diferit și puteți afla că trebuie să vă spălați părul mai mult sau mai puțin în funcție de mai mulți factori:

  • Părul drept trebuie spălat mai des, deoarece favorizează deplasarea sebumului sau a uleiurilor naturale pe firul de păr.
  • Persoanele cu păr ondulat are un avans de 1-2 zile în plus față de cel drept, deoarece sebumul nu se poate mișca cu ușurință de-a lungul firului de păr.
  • Stilul de viață ar trebui, de asemenea, să fie luat în considerare. Cu cât exercițiul fizic este mai frecvent, cu atât mai des va trebui să vă spălați părul. Transpirația vă poate bloca porii și vă face părul să pară gras și murdar.

.

Șampoanele sunt rele pentru păr?

Nu, șampoanele nu sunt rele pentru păr. Șamponul este un emulgator, un mod fantezist de a spune că acesta captează sebumul și murdăria și le spală. Spălarea părului in mod regulat este critic pentru a menține părul sănătos. Defapt, dacă nu vă spălați suficient de mult părul, uleiurile de scalp se pot acumula și pot cauza matreață.

Cu toate acestea, nu toate șampoanele sunt create egale. Unele șampoane sunt prea dure, dezbrăcând părul complet de uleiurile sale naturale. Pentru a menține părul sănătos, alegeți o formulă fără sulfat, precum șamponul Toppik Hair Building. Sampoanele fără sulfat curăță părul de excesul de ulei și murdărie fără să îl usuce excesiv.


.

Cum să spălati părul corect

barbat care se spala pe cap

O zi bună pentru părul dvs începe în duș! Spălarea corectă a părului este cheia pentru un păr sănătos și frumos. Urmați acești cinci pași pentru o șamponare excelentă acasă:

#1. Începeți cu apa. Întotdeauna spălați-vă părul cu apă călduță. Dușul în apă fierbinte te poate face să te simți extraordinar, dar de fapt, acesta usucă părul și estompează culoarea părului. De asemenea, vă recomandăm să investiți într-un filtru de apă de duș, care va elimina substanțele chimice care dăunează părului, cum ar fi clorul din dușurile dvs.

#2. Aplicați o cantitate de șampon la rădăcini și masați cu vârful degetelor scalpul. Nu folosiți prea mult unghiile și evitați să frecați excesiv scalpul. Masajul este menit să descompună sebumul și acumularea murdăriei pe scalp. Ca un bonus suplimentar, masarea scalpului îmbunătățește circulația și poate ajuta la stimularea creșterii părului.

#3. Vechiul sfat despre "spumă, clătire și repetare" este greșit. Atunci când vă spălați părul, de obicei trebuie să șamponați părul o singură dată.

#4. Imediat după șamponare folosiți întotdeauna cu un balsam de înaltă calitate, cum ar fi Balsam de păr Toppik pentru a vă asigura că părul este hidratat corespunzător. Aplicați balsam numai de la mijloc până la vârfurile părului. Aplicarea balsamului prea aproape de rădăcini va afecta părul. Permiteți balsamului să stea în păr timp de cel puțin 60 de secunde, până la cinci minute, înainte de clătire.

#5. Clătiți bine părul pentru a evita acumularea de produse și iritarea scalpului. De asemenea, recomandăm clătirea părului în apă rece pentru a închide cuticula de păr, prevenind dezhidratarea părului.
Cât de des îți speli părul? Spuneți-ne în comentariile!

Related products

(6)
75,00 RON
Şamponul Toppik curăţă şi hrăneşte firul de păr în profunzime, cu efect sporit de volum. Un singur şampon, fără parabeni sau sulfaţi, pentru toate problemele părului tău.

(2)
75,00 RON
Balsamul Toppik cu efect hidratant revitalizează părul deteriorat, subţire sau prea fin, lăsându-l strălucitor, descurcat şi foarte uşor de pieptănat.

(167)
135,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...

(10)
85,00 RON
Acest aplicator de tip spray te ajută să aplici mai uşor, uniform şi cu mai multă precizie nanofibrele Toppik. Este compatibil cu flacoanele de Toppik Fibers 12g şi 27g. În pachet primeşti gratuit şi un Hairliner,...
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×