8 uleiuri esențiale împotriva căderii părului care chiar funcționează

8 uleiuri esențiale împotriva căderii părului care chiar funcționează
Uleiurile esențiale sunt extrase din plante prin metode precum distilarea sau evaporarea. Acestea sunt cele mai cunoscute pentru capacitățile lor aromatice, ele conțin, de asemenea, proprietăți chimice puternice care pot fi benefice pentru păr și sănătate. Continuă să citești pentru a afla ce uleiuri esențiale pot oprii căderea părului și stimula creșterea acestuia.

Uleiurile esențiale au fost folosite de mult timp în medicina alternativă, orientală și homeopată, datorită eficienței lor și riscului scăzut de efecte secundare.

Un beneficiu pe care îl au unele uleiuri esențiale este îmbunătățirea sănătății părului. Diferitele uleiuri pot face totul, de la a ajuta părul să crească până la a adăuga rezistență și strălucire.

Uleiuri esențiale pentru părul tău

1. Uleiul de lavandă stimulează creșterea părului

Uleiul de lavandă poate accelera creșterea părului. Știind că uleiul de lavandă are proprietăți care pot genera creșterea celulelor și reduce stresul, cercetătorii unui studiu pe animale au descoperit că acest ulei a fost capabil să genereze o creștere mai rapidă a părului la șoareci.

De asemenea, are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, care pot îmbunătăți sănătatea scalpului.

Amestecă câteva picături de ulei de lavandă în 3 linguri de ulei, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de cocos topit, și aplică-l direct pe scalp. Lasă-l să acționeze timp de cel puțin 10 minute înainte de a te spăla cu șampon, așa cum ai face-o în mod normal. Poți repeta procesul de mai multe ori pe săptămână.

2. Uleiul de mentă stimulează creșterea părului

Uleiul de mentă poate provoca o senzație de frig și furnicături atunci când crește circulația în zona pe care este aplicat. Acest lucru poate ajuta la stimularea creșterii părului în timpul fazei anagen (sau de creștere).

Un studiu a constatat că uleiul de mentă, atunci când a fost folosit pe șoareci, a crescut numărul de foliculi, adâncimea foliculilor și creșterea generală a părului.

Amestecă 2 picături de ulei esențial de mentă cu un alt ulei ales de tine cum este cel de măzline sau cocos. Masează pe scalp și lăsați-l să acționeze timp de 5 minute înainte de a te spăla bine cu șampon, iar mai apoi aplică balsam pe vârfuri. Ai mare grijă însă la produsele pe care le folosești. Șamponul și balsamul să fie blânde cu părul și fără parabeni cum sunt produsele de îngrijire de la Toppik

3. Ulei esențial de rozmarin oprește căderea părului și stimulează creșterea

Dacă dorești să îmbunătățești atât grosimea firului de păr, cât și să stimulezi creșterea părului, uleiul de rozmarin este o alegere excelentă datorită capacității sale de a îmbunătăți generarea celulară.

Potrivit unui studiu, uleiul de rozmarin a avut performanțe la fel de bune ca minoxidilul, un tratament obișnuit pentru creșterea părului, dar cu mai puține mâncărimi ale scalpului ca efect secundar.

Amestecă câteva picături de ulei de rozmarin cu ulei de măsline sau de cocos și aplică-l pe scalp. Lasă-l să acționeze timp de cel puțin 10 minute înainte de a-l spăla cu șampon. Fă acest lucru de două ori pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

4. Ulei esențial de lemn de cedru stimulează creșterea părului

Uleiul esențial de lemn de cedru stimulează creșterea părului și stopează căderea părului prin echilibrarea glandelor producătoare de ulei din scalp. De asemenea, are proprietăți antifungice și antibacteriene, care pot trata diferite afecțiuni care pot contribui la apariția mătreții sau la căderea părului.

Inclus într-un amestec cu levănțică și rozmarin, s-a constatat că extractul de lemn de cedru stopează, de asemenea, căderea părului în cazul celor cu alopecia areata.

Amestecă câteva picături de ulei esențial de lemn de cedru cu 2 linguri de ulei la alegere. Masează-l pe scalp și lasă-l să acționeze timp de 10 minute înainte de a-l spăla.

5. Ulei esențial de lămâie remediu împotriva mătreții

Mătreața poate fi o afecțiune comună, iar a avea un scalp sănătos și fără scuame este o parte importantă a sănătății părului. Uleiul de lemongrass este un tratament eficient pentru mătreață, un studiu din 2015 constatând că acesta a redus semnificativ mătreața după o săptămână.

Uleiul de lemongrass pentru mătreață este cel mai eficient atunci când este folosit zilnic. Amestecă câteva picături în șamponul tău zilnic și asigură-te că este masat în scalp.

6. Uleiul esențial de cimbru stimulează creșterea părului

Cimbrul poate ajuta la stimularea creșterii părului și stoparea căderii părului. La fel ca uleiul de cedru, uleiul de cimbru s-a dovedit a fi util și în tratarea alopeciei areata.

Cimbrul este deosebit de puternic, chiar și în rândul uleiurilor esențiale. Puneți doar 2 picături mici în 2 linguri de ulei la alegere înainte de a-l aplica pe scalp. Lasă-l să acționeze timp de aproximativ 10 minute, apoi spală-l.

7. Ulei esențial de arbore de ceai poate stimula creșterea părului

Uleiul de arbore de ceai are proprietăți puternice de curățare, antibacteriene și antimicrobiene. Atunci când este folosit local, poate ajuta la deconectarea foliculilor de păr și la creșterea părului.

Uleiurile de arbore de ceai vin în mai multe concentrații, așa că este important să urmărești instrucțiunile producătorului. Unele sunt uleiuri esențiale foarte concentrate, iar alte produse sunt amestecate într-o cremă sau ulei.

Un studiu din 2013 a constatat chiar că un amestec care conține ulei de arbore de ceai și minoxidil a fost mai eficient decât doar minoxidilul singur în îmbunătățirea creșterii părului, deși sunt necesare mai multe studii privind utilizarea doar a uleiului de arbore de ceai.

Poți amesteca 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai în șamponul tău și îl poți folosi zilnic. Sau, poți amesteca 3 picături cu 2 linguri de ulei la alegere și îl poți lăsa să acționeze timp de 15 minute înainte de a-l spăla.

8. Uleiul esențial de ylang-ylang stimulează producția de sebum

În timp ce cei cu părul gras ar dori să sară peste acest repediu, uleiul de ylang-ylang este ideal pentru cei cu scalp uscat, deoarece poate stimula producția de sebum.

Deoarece lipsa unei cantități suficiente de ulei și sebum face ca părul să devină uscat și fragil, uleiul de ylang-ylang poate îmbunătăți textura părului și reduce ruperea acestuia.

Amestecă 5 picături de ulei esențial de ylang-ylang cu 2 linguri de ulei cald. Masează-l pe scalp și înfășoară-ți capul cu un prosop cald. Lasă-l să acționeze timp de 30 de minute înainte de a-l spăla. Ylang-ylang poate fi găsit și în preparate precum șamponul sau cremele.


Riscuri și potențiale complicații

Cel mai mare risc al uleiurilor esențiale este iritarea pielii sau apariția reacțiilor alergice. Acest lucru este deosebit de frecvent atunci când un ulei esențial este aplicat direct pe piele, așa că este vital să folosești întotdeauna un alt ulei  pentru a-l dilua.

Simptomele de iritație a pielii includ:

  • dermatită de contact
  • arsură, disconfort sau furnicături dureroase
  • roșeață în zona afectată

Semnele unei reacții alergice includ:

  • dermatită severă
  • erupții cutanate cu vezicule
  • dificultăți de respirație
  • umflarea limbii sau îngustarea gâtului

Doar adulții ar trebui să folosească uleiurile esențiale la nivel topic pentru sănătatea părului. Dacă crezi că uleiurile esențiale ar putea fi benefice pentru copilul tău, consultă mai întâi medicul pediatru pentru a te asigura că este sigur.

Pentru a evalua dacă există iritații, nu uita să testezi o cantitate mică de amestec pe o mică porțiune de piele înainte de utilizarea tratamentelor pe scalp.

Uleiurile esențiale vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea părului, cu un risc foarte mic de efecte secundare, la un preț accesibil. De asemenea, sunt ușor de utilizat.

Pentru mulți, amestecarea uleiurilor esențiale cu un alt ulei purtător sau cu șamponul tău și aplicarea acestora pe scalp în mod regulat poate stimula creșterea părului, rezistența sau strălucirea acestuia.Related products

(6)
75,00 RON
Şamponul Toppik curăţă şi hrăneşte firul de păr în profunzime, cu efect sporit de volum. Un singur şampon, fără parabeni sau sulfaţi, pentru toate problemele părului tău.

(10)
75,00 RON
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...

(2)
75,00 RON
Balsamul Toppik cu efect hidratant revitalizează părul deteriorat, subţire sau prea fin, lăsându-l strălucitor, descurcat şi foarte uşor de pieptănat.

(167)
135,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...
Știai că?
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×