Anemia prin deficit de fier și căderea părului

Anemia prin deficit de fier și căderea părului
Dacă căderea părului este însoțită de simptome precum oboseală, dificultăți de respirație și palpitații ale inimii, poate doriți să întrebați medicul dacă anemia cu deficit de fier este de vină. Anemia prin deficit de fier este mai frecventă decât ați putea crede.

Ce este Anemia?

Anemia este un nume general pentru o afecțiune în care sângele este lipsit de globule roșii sau hemoglobină. Celulele roșii furnizează oxigen organismului și ajută la controlul nivelului de energie. Fără suficiente celule roșii, este posibil să vă simțiți obosit și slăbit, să aveți dificultăți de respirație și chiar să suferiți de unghii fragile și căderea părului. Fierul este un mineral care ajută de fapt corpul să producă globule roșii. De aceea, atunci când organismului îi lipsește fierul în sânge, poate duce la anemie.

Consumul precar de alimente bogate în fier sau ne absorbția corectă a fierului sunt cele mai frecvente cauze ale anemiei. De fapt, aproximativ 1 din 5 femei tinere și 50% dintre femeile însărcinate dezvoltă anemie.

Cum provoacă anemia căderea părului?

Fără fier adecvat, corpul nu poate produce globule roșii. Celulele roșii din sânge transportă oxigen la foliculii de păr pentru a ajuta la promovarea creșterii normale și sănătoase a părului. Nivelurile inadecvate de fier pot provoca un tip de cădere temporară a părului numit efluviu telogen. În timpul efluviului telogen, mai mulți foliculi de păr decât de obicei trec din faza de creștere la faza de cădere. Ca urmare, părul pare mai subțire.

Dacă aveți căderea părului din cauza anemiei, este posibil să observați mai mult păr în scurgere decât de obicei. Căderea părului cauzată de anemie poate arăta, de asemenea, ca o cădere a părului cu model masculin, cu o linie a părului în retragere sau o parte care se lărgește.

Dacă bănuiți că aveți anemie, mergeți la medic. Medicul vă va efectua un test de sânge pentru a vă verifica nivelul de fier. Dacă medicul vă va diagnostica anemic, atunci vă va prescrie un supliment de fier.

Din fericire, căderea părului din cauza anemiei este de obicei temporară și părul ar trebui să recrească în câteva luni. Între timp, puteți ascunde părul rărit cu Toppik Hair Building Fibers. Toppik Hair Building Fibres creează instantaneu aspectul unui păr mai des. În plus, vin în nouă nuanțe versatile, așa că funcționează pentru toată lumea!

Cum să preveniți căderea părului prin deficiență de fier

O dietă sănătoasă

Una dintre cele mai frecvente cauze ale anemiei este o alimentație proastă. Pentru a preveni anemia, consumați o dietă sănătoasă, echilibrată, cu o mulțime de alimente bogate în fier, cum ar fi carnea, pește, spanac, cereale integrale, prune uscate, nuci și fasole.

Vitamina C vă ajută corpul să absoarbă fierul, așa că asigurați-vă că mâncați alimente bogate în vitamina C, cum ar fi fructe, ardei, broccoli și roșii.

Suplimentează-ți dieta

Dacă nu primiți suficiente alimente bogate în fier, luarea unui supliment pentru păr este o modalitate ușoară de a vă asigura că obțineți suficient fier pentru a susține creșterea părului. Luați un supliment pentru păr sănătos, care este formulat atât cu fier, cât și cu vitamina C, plus alte vitamine și minerale, precum biotina și zincul. Și asigurați-vă că alegeți unul care a fost dovedit clinic că promovează creșterea părului.

Ai avut vreodată anemie? Spune-ne în comentarii.

 

Related products

(6)
75,00 RON
Şamponul Toppik curăţă şi hrăneşte firul de păr în profunzime, cu efect sporit de volum. Un singur şampon, fără parabeni sau sulfaţi, pentru toate problemele părului tău.

(2)
75,00 RON
Balsamul Toppik cu efect hidratant revitalizează părul deteriorat, subţire sau prea fin, lăsându-l strălucitor, descurcat şi foarte uşor de pieptănat.

(165)
135,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...

(10)
85,00 RON
Acest aplicator de tip spray te ajută să aplici mai uşor, uniform şi cu mai multă precizie nanofibrele Toppik. Este compatibil cu flacoanele de Toppik Fibers 12g şi 27g. În pachet primeşti gratuit şi un Hairliner,...
Știai că?
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×