perm_identity
Login

Login rapid cu:

  • Google

11 cauze ale căderii părului

11 cauze ale căderii părului
De cele mai multe ori căderea părului se întâmplă deoarece genetica noastră predetermină când vom începe să observăm că ne cade mai mult păr decât este normal. Dar ce se întâmplă dacă există un motiv mai serios pentru care îți cade părul?

Pierderea părului este destul de supărătoare, dar atunci când nu știm motivul din spate, poate deveni și mai deranjant.

Deși căderea părului se poate întâmpla din mai multe motive, este important să aflii motivul care stă în spate pentru că de cele mai multe ori se poate ascunde o afecțiune medicală. Știind acest lucru, îți va permite nu numai să ai grijă de părul, ci și de corpul și de sănătatea ta.

Căderea părului poate fi modul în care corpul îți spune că ceva nu este în regulă și că există alte probleme care trebuie abordate. Dacă foliculii de păr sunt uniformi ca dimensiune sau dacă căderea părului se întâmplă brusc, cel mai probabil este cauzată de altceva decât căderea ereditară a părului.

Boala tiroidiană

Căderea părului poate fi un efect secundar nefericit al unei tulburări tiroidiene. Problemele tiroidiene apar fie dintr-o glandă tiroidă subactivă (hipotiroidism), fie dintr-o glandă tiroidă hiperactivă (hipertiroidism). 

Deoarece creșterea părului depinde de buna funcționare a glandei tiroide, nivelurile anormale ale hormonului tiroidian pot duce la modificări ale părului. Dacă începi să experimentezi modificări ale dispoziției, greutății sau părul începe să devină fin sau subțire, este posibil să fie necesar să consulți un medic endocrinolog pentru a verifica nivelul hormonilor tiroidieni.

Discută cu medicul tău de familie pentru a-ți da o trimitere decontată de CASS către un medic endocrinolog. Caută pe google medici care colaboreaza cu CASS pentru a beneficia de servicii decontate și fa-ți o programare. Medicul endocrinolog îți va da o trimitere către analize (acestea sunt decontate de CASS), iar în urma analizelor făcute, medicul endocrinolog îți poate confirma sau infirma un eventual diagnostic. 

Alopecie

Alopecia aerată este o boală autoimună care apare atunci când sistemul imunitar atacă din greșeală propriii foliculi de păr. Zona de cădere a părului este de obicei netedă și rotundă și este posibil să observi pete.

Din fericire, părul crește de obicei în câteva luni, dar cel mai bine este să consulți un medic dermatolog cu privire la un tratament care poate ajuta părul să crească mai repede.Poți să îți iei o trimitere de la medicul de familie și să cauți dermatologi care au contract cu CASS pentru a beneficia de servicii decontate. Multe clinici private au astfel de medici, iar timpul de așteptare pentru programare nu este foarte mare.

Infecții ale scalpului

Există o serie de agenți și afecțiuni infecțioase care pot contribui la căderea părului, dar cel mai frecvent este pecinginea.

 Pecinginea este o infecție fungică care poate apărea oriunde pe corp, dar dacă se dezvoltă pe scalp, poate provoca zone de cădere a părului. De obicei, începe ca un mic coș care se extinde progresiv în dimensiune și, în cele din urmă, se prinde de foliculii de păr. Acești foliculi de păr devin apoi slabi și fragili, făcându-i să se rupă și să lase în urmă goluri fără păr de piele. 

Uneori, infecția va dispărea de la sine, fără tratament, dar în mod normal se folosește un antifungic. Dacă observați pete solzoase de piele în jurul părului, cel mai bine ar fi să vă consultați cu un medicdermatolog cu privire la ceea ce s-ar putea întâmpla.

Tratamente împotriva cancerului

După cum probabil știți, diferite medicamente pentru chimioterapie pot cauza căderea părului. Căderea părului apare atunci când medicamentele dăunează foliculilor de păr, ceea ce face ca părul să cadă. 

Este posibil să pierzi tot sau doar o parte din păr, dar cel mai adesea acesta cade în timpul șamponării sau periajului. În majoritatea cazurilor, părul începe să crească din nou după terminarea tratamentului și, din fericire, există o serie de opțiuni diferite pentru a masca căderea părului în timp ce aceasta are loc.

 

Sarcina

Efluviul telogen este căderea excesivă a părului care poate apărea la una până la cinci luni după sarcină. Nu este neobișnuit, de fapt se întâmplă la 40-50% dintre femei după ce nasc.

 Afecțiunea nu este suficient de gravă pentru a provoca chelie sau căderea permanentă a părului. Nu este nimic de care să vă faceți griji și nu este o afecțiune care să necesite consultații medicale, cu excepția cazului în care bănuiți că ar putea exista un alt motiv care contribuie la căderea părului.

Dacă vrei să aflii mai multe despre căderea părului în timpul sarcinii și cum să o combați intră aici.

Menopauza

Pe cealaltă parte a spectrului este menopauza. Deși te poți aștepta la bufeuri și schimbări de dispoziție, un alt efect secundar comun este căderea părului. De fapt, după menopauză, aproximativ 40% dintre femei vor experimenta rărirea părului. La fel ca și căderea părului în timpul sarcinii, schimbările hormonale sunt cele care determină femeile să-și piardă părul în timpul menopauzei. Din păcate, nu se pot face multe pentru a opri acest proces, dar există modalități de a ascunde părul care se rărește.

Ingrijirea parului

 Dacă te vopsești, îți faci un permanent sau îți prinzi părul prea strâns ai putea să îți deteriorezi părul. În timp, această deteriorare poate duce la căderea părului.

 Dacă porți adesea părul strâns într-o coadă,acest lucru poate duce la pierderea permanentă a părului. Denumirea medicală pentru această afecțiune este alopecia de tracțiune.

 Poți schimba modul în care îți îngrijești părul, ceea ce poate preveni căderea părului. Odată ce ai deteriorat un folicul de păr, părul nu mai poate crește din acel folicul. Ceea ce înseamnă că mulți foliculi de păr deteriorați creează chelie permanentă.

 

Psoriazis pe scalp

 Multe persoane care suferă de psoriazis dezvoltă la un moment dat psoriazis pe scalp. Acest lucru poate duce la căderea părului.

Părul tinde să crească din nou odată ce psoriazisul de pe scalp se vindecă, dar acest lucru necesită timp. Urmând sfaturile medicului dermatolog, ați putea preveni căderea părului.

 Smulgerea părului

 Unele persoane își smulg părul adesea pentru a scăpa de stres. Este posibil ca aceștia să nu fie conștienți că își smulg părul. Termenul medical pentru acest lucru este tricotilomania. 

Regenerarea părului este posibilă în acest caz, dacă nu s-au distrus foliculii de păr. Pentru ca părul să vă crească din nou, trebuie să nu vă mai trageți de el.

 

Infecție cu transmitere sexuală

Lăsată netratată, o boală(infecție) cu transmitere sexuală (BTS) poate duce la căderea părului. Sifilisul este o astfel de BTS. Lăsată netratată, sifilisul poate provoca pierderea părului peticit pe scalp, sprâncene, barbă și în alte părți. Alte BTS pot provoca, de asemenea, pierderea părului.

 Regenerarea părului este posibilă; după tratarea BTS, părul începe adesea să crească din nou.

Frecarea părului

Căderea părului mai poate apărea în zonele unde se produce frecarea părului, cum ar fi: iarna când purtăm multe haine, de palton sau haine de melană.  Termenul medical pentru acest lucru este alopecia de fricțiune.

Totuși, părul tinde să crească din nou atunci când frecarea se oprește.

Maschează părul rar și căderea părului cu fibrele de păr Toppik

Pentru cei dintre noi cu păr rar și subțire sau care se confruntă cu căderea părului există un produs care îți va oferi instant aspectul unui păr mai des. Fibrele de păr Toppik au în compoziție niște nanofibre din keratină naturară, încarcate electrostatic ca să se prindă și de cele mai subțiri fire de păr. 

Aceste fibre pentru păr rar sunt fabricate din keratina naturala de cea mai inalta calitate; în esență același tip de proteină ​​ca și părul uman. Toppik este disponibil în 9 nuanțe.

 !Atenție! Produsul funcționează pentru mascarea chelie dacă și numai dacă în zona unde este chelia se află câtuși de puțin păr. Deoarece fibrele se prind de părul deja existent pentru a masca lipsa lui.

 În timp ce multe cauze ale căderii părului pot fi tratate cu succes, cheia unui tratament eficient este de a afla ce cauzează căderea părului. Fără un diagnostic precis, tratamentul este adesea ineficient.

Related products

75,00 RON
(5)
Şamponul Toppik curăţă şi hrăneşte firul de păr în profunzime, cu efect sporit de volum. Un singur şampon, fără parabeni sau sulfaţi, pentru toate problemele părului tău.

135,00 RON
(150)
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...

85,00 RON
(10)
Acest aplicator de tip spray te ajută să aplici mai uşor, uniform şi cu mai multă precizie nanofibrele Toppik. Este compatibil cu flacoanele de Toppik Fibers 12g şi 27g. În pachet primeşti gratuit şi un Hairliner,...

65,00 RON
(10)
Fixativul Fiberhold Spray a fost special creat pentru a întări legătura dintre nanofibrele Toppik şi firele de păr.Fiind rezistent împotriva ploii, vântului şi transpiraţiei, te vei veţi simţi în siguranţă indiferent...
Articole inrudite
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.

Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×