PIERDEREA PĂRULUI ȘI CANCERUL

PIERDEREA PĂRULUI ȘI CANCERUL
Dacă dumneavoastră sau o persoană dragă sunteți în prezent în tratament, este important să vă amintiți că viața însăși este un moment important de sărbătorit. Indiferent unde vă aflați în acest proces. Sunteți aici. În viaţă. Și cu siguranță nu singur.

Chimioterapia provoacă căderea părului? Radiațiile cauzează căderea părului?

Împreună cu alte câteva reacții adverse frecvente ale tratamentului împotriva cancerului, căderea părului - denumită în mod medical Alopecia - poate apărea la majoritatea pacienților în timpul și după tratament. Când corpul dumneavoastră trece printr-un tratament invaziv, cum ar fi chimioterapia, radioterapia sau transplantul de măduvă osoasă, celulele canceroase „rele” sunt ucise de medicamentele implicate în tratament. Împreună cu aceste celule rele, pot fi afectate și alte celule bune. Unele dintre aceste celule afectate se află în foliculii de păr, care vă ajută să vă dezvoltați părul.

Fără îndoială, pierderea părului datorită cancerului reprezintă mult mai mult decât o simplă provocare fizică. Există o mare taxă emoțională care vine împreună cu acesta, deci este esențial să rămâneți informat și la curent cu medicul dumneavoastră. Vă sfătuim să puneți cât mai multe întrebări de care aveți nevoie înainte de a trece la orice tratament. Câteva întrebări pe care le recomandăm să le punem sunt: ​​Medicamentele implicate în tratamentul meu vor duce la căderea părului? Dacă da, când o voi experimenta? Va fi treptat sau dintr-o dată?

Cât durează să crească părul după chimio? De obicei, părul începe să crească înapoi la 1 până la 3 luni după încetarea tratamentului și poate dura până la un an pentru a crește până la lungimea inițială. Și, uneori, va reveni cu diferențe în grosime, culoare și textură. Îți pierzi sprâncenele cu chimioterapie? Da, este posibil să vă pierdeți părul de pe tot corpul în timpul tratamentului, inclusiv sprâncenele și genele.

Gestionarea căderii părului în timpul cancerului.

Prevenirea căderii părului în timpul chimioterapiei este ceva la care mulți pacienți cu cancer așteaptă cu nerăbdare, dar în realitate nu există suficiente studii care să o susțină. Unii oameni experimentează chimio fără căderea părului, dar marea majoritate suferă o pierdere semnificativă. Din fericire, există pași pe care îi puteți lua pentru a face față pierderii părului cu cancer în timp ce foliculii de păr se recuperează la un ritm stabil de creștere. Unele soluții pentru căderea părului sunt:

Tăierea părului mai scurtă înainte de a fi tratat. Schimbarea aspectului înainte de tratament vă va ajuta să vă obișnuiți cu noul aspect și senzație odată ce părul dvs. începe să cadă.

Folosirea de învelitoare pentru păr - cum ar fi perucile sau eșarfele - sau un agent de îmbunătățire a părului, cum ar fi Fibre pentru construirea părului. În funcție de tratament, căderea părului poate fi parțială sau totală. Oricum, în majoritatea cazurilor, rămân zone de păr unde fibrele de păr pot adera. Partea bună a acestei soluții este că veți lucra cu proprii foliculi de păr. Fibrele fac chiar și cele mai subțiri dintre fire să pară mai pline și mai groase.

Incorporează o îngrijire ușoară a scalpului în timpul chimioterapiei. Deoarece scalpul va deveni sensibil în timpul tratamentului, veți dori să stați departe de coloranți, căldură sau tratamente exfoliante cu ceva timp înainte de tratament. Căutați șampoane pentru copii cu ingrediente naturale care să nu vă usuce prea mult sau să vă streseze pielea capului. FARA sare, mentol sau camfor.

Părul crește din nou după chimio și / sau radiații?

Răspunsul scurt este da, este un proces. Este în regulă să te simți îngrijorat de creșterea părului după chimio sau radiații. Dar, la fel ca și tratamentul în sine, efectele secundare vor dispărea în cele din urmă..

Related products
PROMO:Fibre pentru păr rar Toppik 12g Starter Kit (pudră, aplicator, fixativ)
Top Favorite
Limited special offer

(40)
259,00 RON 285,00 RON -26,00 RON
Pachetul conţine flaconul de nanofibre Toppik (12g), fixativul Fiberhold (118ml) şi aplicatorul de tip spray, toate la un preţ promoţional!

(6)
75,00 RON
Şamponul Toppik curăţă şi hrăneşte firul de păr în profunzime, cu efect sporit de volum. Un singur şampon, fără parabeni sau sulfaţi, pentru toate problemele părului tău.

(2)
75,00 RON
Balsamul Toppik cu efect hidratant revitalizează părul deteriorat, subţire sau prea fin, lăsându-l strălucitor, descurcat şi foarte uşor de pieptănat.

(10)
75,00 RON
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...
Știai că?
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×