Sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului subțire și deteriorat

Sfaturi esențiale pentru îngrijirea părului subțire și deteriorat
Părul subțire poate fi îngrijorător și frustrant, dar să știi că nu ești singur. Știai că între vârstele de 50-60 de ani, aproape 40% dintre femei vor avea o formă de cădere a părului și, potrivit Asociației Americane de Pierdere a Părului, aproximativ 25% dintre bărbații afectați de căderea părului încep să vadă semne încă de la 21 de ani?

Care sunt semnele subțierii părului și de unde știi dacă te îndrepți pe drumul căderii părului?

Primul pas pentru a înțelege și a afla dacă te confrunți cu căderea părului este determinarea cantității de păr des comparativ cu părul subțire pe care îl ai în prezent. O modalitate ușoară este împărțirea părului la rădăcini. Dacă nu vezi mult scalp, cel mai probabil ai părul des, în timp ce dacă vezi mult, ai părul subțire. Cu toate acestea, nu te alarma dacă observați părul fin și subțire; este foarte frecvent,există multe măsuri diferite pe care le poți lua pentru a ajuta la reducerea subțierii părului care afectează atât bărbații, cât și femeile.

Ce cauzează părul subțire

Deși există mulți factori diferiți care pot provoca căderea părului bărbaților și părul fin la femei, unul dintre cei mai frecvenți este ereditatea. Aceasta poate fi o piesă cheie pentru a înțelege dilema subțierii părului și a determina cauza.

În cele din urmă, se referă atât la genele mamei, cât și la cele ale tatălui care joacă un rol important în căderea părului, ADN-ul pe care îl moștenești de la mama ta are cel mai mare impact. Aproximativ 30 de milioane de femei și până la 50 de milioane de bărbați suferă de căderea părului ca rezultat direct al istoriei lor genetice.

S-a descoperit că există o genă a căderii părului. S-a efectuat un studiu pe 1.125 de bărbați pentru a testa trăsăturile de cădere a părului. Rezultatele au afirmat că 1 din 7 bărbați este mai probabil să-și piardă părul pe baza acestei gene specifice.

În afară de genele părinților, alți factori pot juca un rol semnificativ, cum ar fi: anumite medicamente, anestezie generală, intervenții chirurgicale, naștere, dietă, anemie sau chiar stres.

Cum să ai grijă de părul subțire

Pentru a preveni părul fin să pară și mai subțire, există măsuri de precauție pe care le poți lua, cum ar fi evitarea șampoanelor dure, a instrumentelor de coafare prin încalzire și a produselor care îți îngrunează părul.

Produse de îngrijire a părului

Părul fin este predispus la mai multe daune decât părul grosier, așa că încercă să utilizezi șampoane care hidratează și cresc sănătatea generală a părului, cum ar fi Toppik’s Hair Building Shampoo și Hair Building Conditioner.

Șamponul Hair Building Toppik întărește, repară și revitalizează părul subțire și deteriorat, iar Toppik’s Hair Building Conditioner conține un complex hrănitor de proteine ​​de keratină, lăsând părul mai puternic și mai sănătos.

Fii conștient de produsele pe care le pui în păr, precum și de cât de des te speli. Dacă suferi de căderea părului, este important să îți propui să îți speli părul doar atunci când este extrem de murdar și să evitați spălarea excesivă.

Placă de păr și ondulator

Evită coafarea cu instrumente extrem de fierbinți. Dacă este necesar să utilizezi placă de păr sau ondulator atunci când îți coafezi părul, încearcă să menți temperatura cât mai scăzută posibil. O altă metodă de styling care crește în popularitate pentru părul fin sunt periile cu laser; nu este un tratament dovedit, dar unii oameni cred cu adevărat că funcționează.

Metode alternative de îngrijire a părului

Studiile au sugerat că uleiurile esențiale de aromoterapie pot ajuta, de asemenea, la prevenirea căderii și subțierii părului. Împreună cu aromoterapia, un alt sfat preventiv este tratamentul cu spălare la rece. Unii experți au sugerat: clătirea părului subțire cu apă rece sau foarte rece va închide cuticulele și va ajuta părul să se umfle ușor, astfel încât părul să pară mai gros.

Nutriție pentru păr subțire

Dacă ai încercat aceste metode de mai sus pentru a ajuta la minimizarea aspectului parului subțire și nu vedeți rezultate, poate fi necesar să aruncați o privire mai atentă asupra a ceea ce se întâmplă în corpul dumneavoastră. Cum este dieta ta? Ce vitamine iei care te pot ajuta în sănătatea părului?

Lipsa anumitor tipuri de vitamine și minerale poate provoca pierderea gravă a părului, așa că asigurați consumul de alimente bogate în fier și zinc, cum ar fi fructele și legumele. Poți încerca, de asemenea, să iei un supliment pentru a obține acești nutrienți esențiali îmbogățiți în vitamine. Proteinele sunt, de asemenea, esențiale pentru a promova creșterea sănătoasă a părului și a minimiza deteriorarea. O dietă cu deficit de proteine ​​vă poate bloca capacitatea corpului de a construi noi foliculi de păr, provocând pierderea vizibilă a părului după câteva luni.

Coafarea părului subțire

Atunci când coafezi părul subțire sau părul care se confruntă cu căderea prului, este vorba despre adăugarea de plenitudine și volum. Din păcate, însă, o mulțime de tehnici de coafare care sunt folosite pentru a crea un aspect volumizat și complet pot provoca deteriorare. Adăugați volum părului fără ruperea utilizând următoarele produse și sfaturi de stil:

  • Folseste întotdeauna un agent de protecție împotriva căldurii pentru a fixa
  • Utilizează un pieptene cu dinți largi atunci când descâlcești părul în locul unei perii pentru a minimiza daunele.
  • Evită coafurile care necesită să trageți în mod constant părul, acestea putând provoca ruperea orelor suplimentare.

 

Related products

(6)
75,00 RON
Şamponul Toppik curăţă şi hrăneşte firul de păr în profunzime, cu efect sporit de volum. Un singur şampon, fără parabeni sau sulfaţi, pentru toate problemele părului tău.

(2)
75,00 RON
Balsamul Toppik cu efect hidratant revitalizează părul deteriorat, subţire sau prea fin, lăsându-l strălucitor, descurcat şi foarte uşor de pieptănat.

(10)
75,00 RON
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...

(166)
135,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...
Știai că?
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×