HELLO SUMMER: În perioada 16-22 iunie ți-am pregătit super reduceri! VEZI TOATE PRODUSELE

Inchide
perm_identity
Sign In

Login rapid cu:

  • Google
Sau

Ce este DHT și chelie de model masculin?

Ce este DHT și chelie de model masculin?
Alopecia androgenă, cunoscută și sub denumirea de chelie masculină, cauzată de hormonul DHT, este de departe cel mai frecvent tip la bărbați, reprezentând mai mult de 95% din toate problemele de căderea părului la bărbați. Până la 35 de ani, două treimi dintre bărbații vor avea cel puțin o pierdere de păr vizibilă. Deci, ce este DHT și de ce cauzează căderea părului bărbaților?

Ce este DHT?

Dihidrotestosterona (DHT) este un hormon androgenic, un tip de hormon sexual masculin găsit atât la bărbați, cât și la femei. Androgenii sunt responsabili pentru caracteristicile biologice ale bărbaților, cum ar fi părul corpului, creșterea masei musculare și o voce mai profundă.

Cum determină DHT chelia modelului masculin?

Nu este pe deplin înțeles cum se produce pierderea părului DHT, dar se crede că DHT se atașează receptorilor de androgen de pe foliculii de păr. Apoi DHT face ca foliculii de păr să se micșoreze. Ca urmare, faza de anagen, a ciclului de creștere a părului scade în lungime, în timp ce faza telogenă, sau de repaus, a ciclului părului este extinsă.

Faza de anagen continuă să devină din ce în ce mai scurtă în timp, până la urmă firele noi nu mai cresc dincolo de linia scalpului. De asemenea, axul părului va deveni mai subțire pe măsură ce foliculul de păr se micșorează, ceea ce duce la subțierea părului slăbit, care este mai predispus la rupere.

Măsura în care părul dvs. este afectat de DHT este foarte influențată de genetică. Căderea părului la bărbați tinde să înceapă la tâmple și coroană, ceea ce duce la o linie de păr în retragere. În cele din urmă, aceste zone de subțiere se vor extinde pentru a forma un loc chel și un model în formă de potcoavă.

De ce unii oameni au pierderea părului DHT?

Toată lumea de fiecare gen are DHT în corpul lor, dar doar unii oameni au cădere de păr DHT. În cea mai mare parte, căderea părului DHT este legată de genetică.

Deoarece DHT este transformat din testosteron, mai mult testosteron în organism înseamnă niveluri mai mari de DHT. Glandele corpului dvs. controlează în mod natural nivelul de testosteron pentru a vă menține corpul în echilibru.

Rețineți că testosteronul este o parte sănătoasă și necesară a sistemelor corpului vostru. Acesta este motivul pentru care activitățile sănătoase, cum ar fi exercițiile fizice, consumul unei diete echilibrate și minimizarea stresului pot crește nivelul de testosteron.

Așadar, chiar dacă doriți să opriți căderea părului DHT, scăderea nivelului de testosteron nu este calea corectă de a face acest lucru. Unele medicamente au capacitatea de a scădea nivelul de DHT, ajutând la încetinirea sau chiar inversarea căderii de păr DHT.

Finasteridul este un blocant DHT care diminuează enzima care transformă testosteronul în DHT, scăzând efectiv nivelul de DHT în organism. Cu toate acestea, întrucât DHT este atât de important pentru operațiile de reproducere ale organismului, finasterida poate avea efecte secundare grave, cum ar fi pierderea libidoului.

Când vine vorba de creșterea părului pentru bărbați, există o mulțime de opțiuni medicale. Cu toate acestea, aceste tratamente sunt costisitoare și sunt doar o soluție temporară, deoarece nu există niciun leac pentru căderea părului DHT. De aceea, mulți bărbați aleg să-și mascheze căderea părului.

Folosiți un șampon și balsam care curăță în timp ce adăugați volum. Alegerile noastre? Pentru un șampon, vă recomandăm Toppik Hair Building Shampoo, care curăță ușor părul fin și subțire. Urmeat de  balsamul Toppik Hair Building, cu un complex hrănitor de proteine ​​de cheratină și aloe pentru a lăsa părul mai puternic, gros și mai sănătos.

Veți dori, de asemenea, să renunțați la produse de styling grele, precum geluri. În schimb, optați pentru spray-uri texturizante sau pentru un produs de îngroșare, precum serul de îngroșare avansat pentru îngrășarea părului. Acest ser concentrat de coafare are o formulă de keratină care adaugă volum și strălucire părului.

O modalitate simplă de a inversa instantaneu aspectul căderii părului este utilizarea Nanofibrelor Toppik. Fabricate din proteine de cheratină asemănătoare părului tău, aceste fibre se agață de păr, creând un aspect instantaneu mai complet. În plus, sunt complet nedetectabile.

Related products

65,00 RON 75,00 RON -10,00 RON
(5/5) din 5 comentarii
Şamponul Toppik curăţă şi hrăneşte firul de păr în profunzime, cu efect sporit de volum. Un singur şampon, fără parabeni sau sulfaţi, pentru toate problemele părului tău.

67,00 RON 75,00 RON -8,00 RON
(4,8/5) din 10 comentarii
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...

114,00 RON 135,00 RON -21,00 RON
(4,9/5) din 138 comentarii
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...
Articole inrudite
Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.