Ce este porozitatea părului?

Ce este porozitatea părului?
Porozitatea părului poate face o diferență uriașă în cât de bine funcționează produsele pentru păr. De fapt, este foarte posibil să fie pur și simplu cauzată de utilizarea produselor greșite pentru tipul de porozitate al părului dvs.

Ce este porozitatea părului?

Porozitatea părului se referă la modul în care părul tău absoarbe și reține umezeala și produsele. Totul se reduce la cuticula părului, care este stratul protector exterior al axului de păr. Cuticula este alcatuita din solzi suprapusi de cheratina, iar modul in care aceste solzi sunt pozitionati determina porozitatea părului tău.
Porozitatea părului are trei tipuri principale:

  1. Păr cu porozitate ridicată
  2. Păr cu porozitate medie
  3. Păr cu porozitate scăzută

Pentru majoritatea oamenilor, porozitatea părului este cauzată de genetică. Cu toate acestea, coafarea excesivă sau tratamentele chimice pot răni cuticula părului, făcând părul mai poros.
Niciun nivel de porozitate nu este „rău”. Dar dacă puteți afla tipul dvs. de păr cu porozitate, acesta vă va ajuta să alegeți produsele care funcționează cel mai bine pentru părul dvs. (mai multe despre asta mai târziu).
Test de porozitate a părului: găsirea tipului tău
Ești gata să afli porozitatea părului tău? Există câteva metode diferite pe care le puteți utiliza pentru a descoperi tipul de porozitate a părului.


Metoda 1

Puneți un fir de păr într-un pahar cu apă și apoi observați ce se întâmplă după două minute. Dacă părul tău se scufunde în partea de jos a paharului, ai părul cu porozitate ridicată. Dacă șuvița plutește deasupra apei, ai părul cu porozitate scăzută. Dacă șuvița plutește în mijlocul apei, ai părul cu porozitate medie.

Metoda 2

Folosind degetul mare și degetul arătător, prindeți firul de păr și glisați lent degetele în sus spre scalp. Dacă părul tău se simte aspru sau umflat, ai părul cu porozitate ridicată. O mică rezistență (dar fără umflături) înseamnă că ai părul cu porozitate medie. Dacă părul tău se simte neted, ai părul cu porozitate scăzută.

Păr cu porozitate ridicată

Părul cu porozitate ridicată are cuticule care sunt mai deschise. Părul cu porozitate ridicată se usucă rapid și necesită hidratare suplimentară și proteine ​​pentru a-l menține hrănit și sănătos.

Folosiți un balsam profund care revitalizează și întărește părul deteriorat. Balsamul Toppik este formulat cu un complex hrănitor de keratină (aceeași proteină din care este făcut părul tău) și aloe pentru un păr mai puternic și mai sănătos.

Întotdeauna aplicați un agent de protecție termică atunci când vă coafați părul pentru a evita deteriorarea suplimentară a cuticulei.

Păr cu porozitate medie

Părul cu porozitate medie are un echilibru sănătos. Părul tău este ușor de modelat, iar majoritatea produselor de îngrijire a părului vor funcționa pentru tine. Dacă aveți păr cu porozitate medie, asigurați-vă că respectați obiceiurile sănătoase de îngrijire a părului pentru a preveni deteriorarea cuticulei, ceea ce ar putea duce la un păr cu porozitate ridicată.

Periodic, hidratați puternic părul cu o mască de păr plină de proteine. Acest lucru va ajuta la diminuarea oricărei pagube pe care o primește părul dvs. printr-o coafură obișnuită.

Evitați utilizarea produselor cu proteine ​​în regimul zilnic de îngrijire a părului. Părul tău nu are nevoie de el! Folosirea prea multor proteine ​​pe părul cu porozitate medie poate lăsa părul să pară uscat și asemănător paiului.

Părul cu porozitate medie are un echilibru bun și este ușor de modelat.

Păr cu porozitate scăzută

Porozitatea scazuta are o cuticula cu solzi bine impachetati, ceea ce conferă acestui tip de păr un aspect sănătos și lucios. Cu toate acestea, având în vedere că părul cu porozitate scăzută are o barieră de protecție atât de densă, poate fi dificil de colorat și poate dura mai mult timp la uscare decât alte tipuri de porozitate. Părul cu porozitate scăzută este, de asemenea, mai predispus la acumularea de produse.

Alegerea noastră? Șamponul Toppik, are o formulă ușoară care nu va încărca părul, lăsând aspectul părului mai sănătos și mai plin.

Evitați uleiurile de păr, care vor sta doar deasupra părului.

Alegerea produselor bazate pe porozitatea părului dvs. poate face o diferență mare în ceea ce privește aspectul și sănătatea părului.

Related products

(6)
75,00 RON
Şamponul Toppik curăţă şi hrăneşte firul de păr în profunzime, cu efect sporit de volum. Un singur şampon, fără parabeni sau sulfaţi, pentru toate problemele părului tău.

(2)
75,00 RON
Balsamul Toppik cu efect hidratant revitalizează părul deteriorat, subţire sau prea fin, lăsându-l strălucitor, descurcat şi foarte uşor de pieptănat.

(10)
75,00 RON
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...

(11)
65,00 RON
Fixativul Fiberhold Spray a fost special creat pentru a întări legătura dintre nanofibrele Toppik şi firele de păr.Fiind rezistent împotriva ploii, vântului şi transpiraţiei, te vei veţi simţi în siguranţă indiferent...
Știai că?
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×