Înțelegerea ciclului de creștere a părului

Înțelegerea ciclului de creștere a părului
Înțelegerea ciclului de creștere a părului este esențială pentru optimizarea creșterii și reducerea căderii lui. V-ați gândit vreodată de ce unor oameni le poate crește părul peste talie, în timp ce altora nu le poate crește părul mai jos de umeri?

Cum crește părul?

Pentru a înțelege cum crește părul, mai întâi trebuie să ne uităm la componența sa. Părul este format din două părți: foliculul și axul.

Firul de păr crește din folicul, care este rădăcina părului situat sub piele. Există în jur de 100.000 de foliculi de păr doar pe scalp și cinci milioane de foliculi de păr pe corp.

Foliculul de păr însuși este format din papilă și bulb. Papila conține vase de sânge minuscule care asigură furnizarea de sânge foliculului de păr. Papila hrănește foliculul de păr cu nutrienții necesari creșterii părului. Bulbul, care înconjoară papila, este locul în care celulele firelor de păr se divid. Celulele bulbului se împart mult mai repede decât celelalte celule din corpul uman.

Firul de păr este partea vizibilă a părului, este alcătuit dintr-o proteină tare numită keratină și un strat protector exterior asemănător cuticulei. Părul crește 0,3 mm până la 0,4 mm în fiecare zi, aproximativ șase centimetri pe an.

Creșterea părului are loc într-un ciclu. În orice moment, fiecare fir este într-o parte diferită a ciclului. Este un lucru bun că fiecare dintre ciclurile părului nostru nu este sincronizat, altfel ne-ar cădea tot părul deodată!

 

Fazele ciclului de creștere a părului

Ciclul părului este format din patru faze: faza de anagen, faza de catagen, faza telogenă și faza exogenă.

- Faza  Anagen (creșterea părului)

Faza anagenă sau de creștere este prima parte a ciclului de creștere a părului. În timpul fazei anagene, celulele bulbului se împart rapid, rezultând o creștere nouă a părului.

Faza de anagen durează undeva între doi și șapte ani. Lungimea fazei de anagen determină lungimea maximă a părului. De exemplu, persoanele care au părul foarte lung au o fază de anagen foarte lungă. Genele, sprâncenele și părul corpului au faze de creștere mai scurte, motiv pentru care sunt mult mai scurte decât părul capului. Există mulți factori care influențează durata fazei de anagen, inclusiv genetica, nutriția, vârsta și sănătatea generală.

Faza Anagen

- Faza Catagen (tranziție)

După ce faza de creștere a părului intră în faza de catagen. Această fază de tranziție scurtă durează doar două-trei săptămâni. În timpul fazei de catagen, părul nu mai crește și se detașează de aportul de sânge.

- Faza Telogenă  (repaus)

În timpul fazei telogene, părul se odihnește în timp ce un păr nou începe să crească sub el. Faza telogenă durează trei luni și 10-15% din toate firele de păr sunt în această fază în orice moment.

- Faza Exogen (Căderea Părului)

Faza exogenă este ultima parte a ciclului părului. În timpul fazei exogene, părul se desprinde și cade. În cele din urmă, fiecare fir de păr cade și este complet normal să pierzi 50 până la 100 de fire de păr în fiecare zi.

De fapt, faza exogenă este motivul pentru care veți vedea frecvent părul în scurgerea de duș sau pe peria de păr. Ar trebui să vă îngrijorați numai dacă există o schimbare bruscă și cade mai mult decât de obicei.

După faza exogenă, foliculul revine la faza anagenă și ciclul se repetă:

Ciclul cresterii parului

 

Poți opri pierderea părului?

Căderea părului este o parte naturală și necesară a ciclului de creștere a părului. Cu toate acestea, căderea excesivă poate apărea din mai multe motive.

Puteți contribui la atenuarea aspectului prin îmbunătățirea fazei de creștere a părului sau a anagenului. Pentru a maximiza faza de anagen, mențineți-vă scalpul și părul sănătos făcând următoarele:

  •          Reduceți nivelul de stres
  •          Faceți sport regulat
  •          Stați hidratați
  •          Mâncați o dietă sănătoasă care include o mulțime de alimente bogate în proteine, fier, zinc și vitamine
  •          Luați un supliment pentru creșterea părului, pentru o modalitate ușoară de a vă asigura că veți primi nutrienții necesari în dieta dvs.

Dacă ați experimentat căderea excesivă a părului, puteți masca pierderea părului folosind nanofibrele Toppik, care sunt o modalitate excelentă de a crea instantaneu volumul părului fără a aștepta regenerarea sa.

Amintiți-vă: căderea părului este o parte complet normală a ciclului părului.

 

Related products

(167)
135,00 RON
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...
PROMO:Fibre pentru păr rar Toppik 12g + Aplicator Duo, Hairliner cadou!
Top Favorite
Limited special offer

(44)
199,00 RON 220,00 RON -21,00 RON
Pachet promoţional pentru flaconul de Toppik Fibers 12g şi Spray Applicator Duo.
PROMO:Fibre pentru păr rar Toppik 12g Starter Kit (pudră, aplicator, fixativ)
Top Favorite
Limited special offer

(41)
259,00 RON 285,00 RON -26,00 RON
Pachetul conţine flaconul de nanofibre Toppik (12g), fixativul Fiberhold (118ml) şi aplicatorul de tip spray, toate la un preţ promoţional!

(10)
75,00 RON
Acest ser are la bază o formulă de cheratină concentrată ce oferă părului o finisare naturală şi amplifică volumul coafurii atunci când firele sunt prea subţiri sau prea rare. Tocmai pentru că nu necesită clătire,...
Știai că?
ADAUGĂ UN COMENTARIU
Leave a Reply
Vă rugăm să vă conectați pentru a lăsa un comentariu.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.
Intră în contul tău Toppik

Ai acces la istoricul comenzilor, comandă rapidă și oferte personalizate pentru tine.

×