perm_identity
Sign In

Login rapid cu:

  • Google
Sau

Hormonii si caderea parului

Hormonii si caderea parului
Părul tău pare mai rar decât de obicei? Căderea părului la femei poate avea numeroase cauze, de la stres la aranjare excesiva, la deficiențe de vitamine. Dar dacă suferiți de pierderea parului difuză și răspândită pe tot capul, hormonii pot fi cauza.

Hormonii și căderea părului

Părul tău pare mai rar decât de obicei? Căderea părului la femei poate avea numeroase cauze, de la stres la aranjare excesiva, la deficiențe de vitamine. Dar dacă suferiți de pierderea parului difuză și răspândită pe tot capul, hormonii pot fi cauza.

Unele cauze ale pierderii hormonale a părului (cum ar fi menopauza) sunt doar părți naturale ale vieții, în timp ce altele pot semnala o afecțiune medicală care are nevoie de tratament. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre hormoni și despre cauzele hormonale ale căderii părului.
.

Căderea părului pe bază hormonală: Ce este?

Hormonii sunt serviciul poștal al corpului. Ei trimit mesaje către țesuturi și celule, spunându-le când trebuie să ia măsuri. Hormonii reglează multe procese în organism, cum ar fi producția de insulină, ritmul cardiac, metabolismul și creșterea celulelor. Acești hormoni trebuie să se păstreze într-un echilibru delicat pentru ca organismul să rămână sănătos.

Acești hormoni devenind dezechilibrați, pot declanșa un tip de cădere a părului numită telogen efluvium. Un dezechilibru hormonal medical poate diminua hormonii de creștere a părului, cum ar fi estrogenul și progesteronul, și poate crește hormonul de eliminare a părului, cum ar fi androgenul și testosteronul.

hormonii cauzeaza caderea parului
.

Cauzele pierderii parului hormonal includ:

  • Tulburări tiroidiene, cum ar fi hipotiroidismul și hipertiroidismul
  • Perimenopauza (premenopauza)
  • Menopauza
  • Nașterea (pierderea părului postpartum)
  • Sindromul ovarului polichistic (PCOS)
  • Expunerea la perturbații endocrini, precum cele găsite în unele materiale plastice
  • Contraceptive
  • .

- Pierderea părului din cauza glandei tiroide

Tiroida este o glandă în formă de fluture și se află în partea din față a gâtului. Tiroida, o parte a sistemului endocrin, produce hormoni care reglează energia celulară și regenerarea.

Foliculii din păr depind de hormonii tiroidieni pentru a-si regla ciclul de crestere. Când hormonii tiroidieni sunt dezechilibrați, pot întrerupe ciclul natural de creștere a părului. Pe măsură ce părul atinge sfârșitul ciclului și cade, acesta nu este înlocuit de un nou fir de păr. De-a lungul timpului, acest lucru poate determina aspectul părului mai subțire.

Unele tulburări autoimune legate de afecțiunile tiroide cum ar fi alopecia areata, sindromul ovarului polichistic (PCOS) și lupusul pot duce la pierderea parului.

Din fericire, pierderea tiroidiană a părului este reversibilă cu tratament. Dacă bănuiți că aveți dezechilibre hormonale legate de tiroidă, vizitați-vă medicul. Medicul dvs. probabil vă prescrie medicamente care reglează hormonii, ceea ce va contribui la restabilirea echilibrului hormonal delicat necesar pentru o creștere normală și sănătoasă a părului.

În cazuri rare, medicația tiroidiană poate provoca o pierdere suplimentară a părului, deși, de obicei, aceasta se întâmplă doar în prima lună de tratament.
.

- Pierderea părului legată de estrogen

pierderea parului la femei gravide

Nivelurile dezechilibrate de estrogen pot duce la subțierea firului de păr. Estrogenul este un hormon sexual feminin creat de ovare.

Este natural ca nivelurile de estrogeni să fluctueze pe tot parcursul vieții unei femei, dar căderile drastice pot perturba ciclul de creștere a părului și pot provoca efluviu telogen. De exemplu, în timpul sarcinii, nivelul de estrogen al unei femei este la vârf. Mai puțini foliculi de păr intră în stadiul telogen al ciclului părului, deci părul pare mai gros decât de obicei. La câteva luni după sarcină, totuși, nivelul de estrogen scade și părul în exces scade. În timp ce este total normal, acest tip de telogen effluvium poate fi foarte supărător pentru noile mame.

Nivelurile de estrogeni, de asemenea, scad în mod natural în timpul perimenopauzei și menopauzei. Perimenopauza, sau premenopauza, incepe de obicei cand o femeie este in varstei de 40 de ani. Nivelul ei de estrogen scade încet, apoi scade imediat când atinge menopauza. Pe măsură ce nivelurile de estrogen scad, părul tinde să se subțieze.

Pilulele contraceptive pot, de asemenea, să perturbe echilibrul delicat al hormonilor din corpul unei femei și să provoace pierderea părului. 

conceptionalele influenteaza caderea parului
.

Cum să combați pierderea părului pe bază hormonală?

Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a vă verifica nivelurile hormonale. Medicul dumneavoastră vă putea spune dacă pierderea părului este cauzată de o afecțiune și vă poate prescrie tratamentul.
Introducerea obiceiurilor sănătoase în viața dvs. cum ar fi consumul de alimente nutritive antiinflamatoare și exercițiile regulate pot ajuta la echilibrarea hormonilor în mod natural.

Dacă căderea părului reprezintă o problemă, încercați nanofibrele Toppik pentru a crea instant aspectul unui păr mai des. Nanofibrele se lipesc de părul tău existent și crează un aspect des și sănătos.

cauze hormonale caderea parului

Dezechilibrele hormonale pot face parul mai fragil și mai predispus la rupere, deci este important să folosiți un balsam de înaltă calitate, cum ar fi Toppik Hair Conditioner, pentru a menține părul hidratat și a-i oferi rezistența de care are nevoie.

Dacă bănuiți că motivele pentru care vă cade părul sunt pe bază hormonală spuneți-i medicului dumneavoastră. Unele cazuri hormonale de cădere a părului, cum ar fi pierderea părului tiroidian, se agravează în timp dacă sunt lăsate netratate, deci este important să aflați cauza căderii părului cât mai curând posibil.

Related products

135,00 RON
(4,9/5) din 138 comentarii
Nanofibrele Toppik maschează rapid şi eficient părul rar şi subţire. Alcătuite din cheratină naturală, asemănătoare ca textură şi aspect cu firul de păr uman, după aplicare acestea sunt imposibil de detectat, chiar şi...

85,00 RON
(4,2/5) din 10 comentarii
Acest aplicator de tip spray te ajută să aplici mai uşor, uniform şi cu mai multă precizie nanofibrele Toppik. Este compatibil cu flacoanele de Toppik Fibers 12g şi 27g. În pachet primeşti gratuit şi un Hairliner,...
Articole inrudite
Leave a Comment
Leave a Reply
Please login to post a comment.

Meniu

Settings

Click for more products.
No produts were found.